Mobiliteit in MERCHTEM

C21

Mobiliteit in MERCHTEM

Mobiliteit_p200

Op 9 november startvergadering m.b.t. ‘Mobiliteit in Merchtem 2012-2022’. Burgemeester Eddie De Block: “Wij (de meerderheid) kregen op de gemeenteraad enkele keren het verwijt niets te doen aan de mobiliteit in onze gemeente. Niets is echter minder waar. Mobiliteit is niet enkel het opmaken van een mobiliteitsplan. Mobiliteit moet inspelen op noden en – terechte – vragen van burgers”.

“Op verschillende plaatsen in de gemeente heeft het bestuur geïnvesteerd in mobiliteit (aankoop hoekwoning Stationsstraat, plaatsen van verkeersspiegels, schilderen van nieuwe zebrapaden, aankoop “Wares” in Peizegem, aanleg parkings, voetpaden, fietspaden in alle straten – belast door Aquafinwerken (voorbeeld: kruispunt Reedijk-Burchtlaan), invoeren van eenrichtingsverkeer in bepaalde straten en nog veel meer”.
Allemaal puzzelstukjes die op termijn een grote puzzel zullen vormen: het mobiliteitsplan. Het heeft echter geen zin om een heus plan uit te tekenen zolang er grote wegeniswerken zijn in een gemeente. Alvorens over te gaan tot planning en vooral uitvoering, moeten er tellingen gebeuren om een juiste inschatting (op wetenschappelijke gegevens gebaseerd) te krijgen van hoe het verkeer, de auto’s maar ook fietsers en voetgangers zich verplaatsen. Zulke tellingen hebben geen enkele waarde als er in de gemeente voortdurend omleidingen of wegonderbrekingen zijn”.
Tijdens de vergadering van de commissie mobiliteit van 9 november zullen verschillende zaken worden vastgelegd zoals de contacten met scholen, lokale economie, politie, enz. Tevens zal een vergaderplan in de tijd worden vastgelegd. De betrachting is in 2012 een goed onderbouwd mobiliteitsplan voor 10 jaar te maken. Hopelijk kan dit gebeuren over de partijgrenzen heen en werkt de oppositie – voor één keer’ – constructief mee”, besluit burgemeester Eddie De Block.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief