MERCHTEM/ REGIO - De Jacht op super én De Nacht van super 8

C21

MERCHTEM/ REGIO - De Jacht op super én De Nacht van super 8

Editiepajot_merchtem_super_8
 

Curieus Vlaams-Brabant, de sociaal-culturele zijtak van de sp.a, digitaliseert de volgende maanden op grote schaal oude super 8 films. Breng je oude super 8 filmpjes binnen op één van de inzamelmomenten. Zij zetten ze voor jou op DVD. Hierbij verklaren wij de jacht voor geopend.

Vanaf 19 september 2008 gaat Curieus Vlaams-Brabant op zoek naar oude super 8 filmpjes. Met het nieuwe project ‘De Jacht op Super 8’ kan iedereen die in het bezit is van zulk oud beeldmateriaal deze beelden en filmpjes tegen een kleine vergoeding (1 euro per minuut) laten digitaliseren.
Ook de plaatselijke Curieus-afdeling van Merchtem doet mede aan dit project, dat vooral gericht is verenigingen en partikulieren.: er is een inzamelmoment voorzien op maandag 22 september in de zaal ’t Hoizeken, Mieregemstraat 44 van 10-13u.
 
Ring-tv, het Nieuwsblad en de internetkrant Editiepajot hebben hun medewerking al toegezegd. Er zal hiervan ook nog lezen in onze lokale magazines.
 
We focussen ons op de jaren ’50, ’60 en ’70. Dit is de periode dat de grote massa de filmcamera ontdekte en filmen met ‘super 8’ hoge toppen scheerde. Veel mensen hebben nog steeds oude filmspoeltjes op de zolder liggen, waarmee ze al jaren niets meer aanvangen. De projector is stuk, het spoeltje gebroken,…Nu krijgen zij dankzij curieus Vlaams-Brabant de kans om hun oude beelden te laten digitaliseren en volop opnieuw te bekijken. VHS of video-8 banden komen niet in aanmerking.
Van het ingezamelde materiaal wordt ook een thematische selectie gemaakt en verwerkt in een leuke, boeiende, originele… filmmontage met de beste beelden uit de regio. Deze montages zullen op 5 verschillende plaatsen worden vertoond in de periode tussen 21 oktober en 26 november 2008. We kozen voor het provinciale thema feest en sport in Vlaams-Brabant, maar niets moet je tegenhouden om filmpjes met een andere inhoud binnen te brengen bij ons. Hoe dan ook: met behulp van jouw oude beelden brengen we jouw regio in de jaren ’50, ’60 en ’70 terug tot leven.
Op de 5 regionale vertoningsavonden krijgen de mensen ook hun ingeleverd filmmateriaal terug en ontvangen ze ook hun gedigitaliseerde en gepersonaliseerde dvd. Meer over deze avonden kom je te weten bij het binnenbrengen van je filmpje(s). Voor meer informatie kan U steeds terecht bij Lothe Ramakers op het telefoonnummer  016/236434  of via lothe.ramakers@curieus.be  of aan de Curieus-stand op jaarmarkt van Merchtem ter hoogte van de Mieregemstraat 44.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief