MERCHTEM - Fons Willems overleden

C21

MERCHTEM - Fons Willems overleden

Editiepajot_brussegem_fons_willems
 
Editiepajot_brussegem_fons_willems__1_
 

Op zondag 3 augustus is Fons Willems uit Brussegem op 83-jarige leeftijd overleden. Het was voor velen een complete verrassing. Hij werd vrijdag 8 augustus begraven.

Tot enkele maanden geleden was hij nog zeer actief in het verenigingsleven. Zo was hij tot voor kort nog wekelijks op de repetities bij de Koninklijke Fanfare De Vrede in Bollebeek,
de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia in Wolvertem en zijn ‘eigen’ Koninklijke Fanfare De Herleving te Brussegem.
Zijn heengaan betekent een groot verlies voor onze Koninklijke Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving te Brussegem. Sinds 1944 was hij er muzikanttrombonist in hart en nieren. Alles moest wijken voor ‘zijn’ fanfare en drumband. De drumband was zijn leven. Samen met dirigent Walter Van de Venne heeft hij het toenmalig trommelkorps omgevormd van drumband naar percussie-ensemble. Samen hebben zij tal van successen gekend tijdens kampioenschappen.
Zijn taken als bestuurslid zijn niet op te sommen: vervoer en onderhoud van het instrumentarium, licht- en klankinstallatie, flyers bedelen, tenten opbouwen, bestellingen, betalingen, en nog zoveel meer. Zijn bijkomende taak als penningmeester nam hij al die jaren zeer trouw ter harte. Zo ontving hij in november 2007 nog fier zijn ereteken van 30 jaar bestuurslidpenningmeester. 
We zullen hem missen. Hij was diegene waar we steeds en voor alles terecht konden. Hij was een diplomaat, en wist op het juiste moment het juiste woord te plaatsen. 
Op vrijdag 8 augustus om 10u begeleidden we Fons bij zijn laatste tocht. Ontroerd hebben onze muzikanten een laatste maal voor hem gespeeld. Samen met de vele aanwezigen brachten we hem de hulde en het afscheid dat hij verdiende …
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief