Hoofddoekenverbod in de MERCHTEMse scholen

C21

Hoofddoekenverbod in de MERCHTEMse scholen

Editiepajot_hoofddoek
 

De Sp.a – afdeling Merchtem – neemt met gemengde gevoelens nota van het agendapunt van de komende gemeenteraad, waarmee het dragen van hoofddoeken in de Merchtemse scholen verboden wordt.

Zoals in de nationale politiek het geval is, zou het beste antwoord voor onze partij een Ja, maar moeten inhouden. Daarmee breken we echter geen potten en worden de problemen niet opgelost. Waarom? Omdat er een groot verschil bestaat tussen wat onze zo kenmerkende verdraagzaamheid moet toelaten en wat we in de grond van ons hart werkelijk willen toelaten.
“Dient de politiek zich met alles te moeien? Tot aan de schoolpoort kunnen de mensen erbij lopen zoals zij willen. Binnen de schoolpoorten, dienen zij het interne reglement te respecteren. Geen zaak van de politiek dus, wel van de schooldirecties”, aldus gemeenteraadslid Ceulemans, tevens secretaris van de sociale Sp.a.
“Verdraagzaamheid moet langs twee kanten werken en steunt op wederzijds respect en dus ook het respecteren van elkaars reglementen en wetten, maar maak niet voor alles regeltjes! Respect is waardering en eerbied hebben voor iemand. Wij mogen niet vergeten dat de Belgische Grondwet nog altijd de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting verzekert”, aldus ocmw-raadslid Liliane Hauspie tevens voorzitter van de lokale sp.a. Gelukkig maar zou je zeggen, maar uiteindelijk zijn wij, zonder het te weten, slachtoffer van onze eigen vrijheden. Bovendien leven wij in een multiculturele samenleving. De samenleving moet kunnen blijven steunen op verdraagzaamheid. Wij moeten ook eens nadenken welke regels er gelden voor de leerkrachten, het gemeente- en ocmw-personeel. In de gemeentescholen moet een “bandana” toegelaten worden voor leerlingen die hun hoofd willen “bedekken”, maar ook, om veiligheidsredenen, voor meisjes en jongens die lang haar hebben en met gevaarlijke werktuigen moeten werken.
Goed beleid en bestuur houden het nemen van beslissingen in, waar iedereen beter van wordt, van welke origine je ook bent.
 
 
Met vriendelijke groeten,
 
Luc CEULEMANS                                               Liliane HAUSPIE
Politiek secretaris sp.a Merchtem                  Voorzitter sp.a Merchtem
0475/86.61.61
 
 
Website: www.lucceulemans.be  voor zijn eigen mening betreffende actuele politieke dossiers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2008
Editiepajot
Ediktiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief