MERCHTEM - Tine Bettens wint affichewedstrijd Peizegem kermis

C21

MERCHTEM - Tine Bettens wint affichewedstrijd Peizegem kermis

Editiepajot_merchtem-peizegem_kermis_01_foto_roger_mortelmans
Tine Bettens toont haar tekeningen die affiche van Peizegem kermis sieren. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_merchtem-peizegem_kermis_02_foro_roger_mortelmans
De leerlingen van de school krijgen een fluo-rugzakje, zodat ze onder alle omstandigheden goed gezien worden. - Foto Roger Mortelmans.
 

Voor de jury was het geen gemakkelijke taak om de winnaar van de affichewedstrijd aan te duiden, gezien de grote diversiteit. Het zijn kinderen van verschillende leeftijden, van het tweede tot het zesde leerjaar, die deel genomen hebben .Bij een tekening spelen, volgens de jury, verschillende criteria een rol zoals compositie, kleurgebruik, lijngebruik.

Bij de tekening van Tine was de jury vooral aangetrokken door de spontaneïteit, de kleurkeuze en de innerlijke eerlijkheid.

“Wat ik vooral getekend heb”, zegt Tine, “is een spookkot en een rappe molen, een machine die ronddraait.”

De tekening van Tine Bettens siert de affiche van Peizegem Kermis 2009.

Een fiere Tine mocht de felicitaties van burgemeester Eddie De Block in ontvangst nemen. Tevens is zij samen met haar klasgenootjes van het tweede jaar van school “Ten Bos” uitgenodigd voor een leuke busuitstap naar de speeltuin van Buggenhout en worden zij daar getrakteerd op een drankje en een ijsje. Het gemeentebestuur zorgt ook voor een fluo rugzakje voor de schooljeugd.

De burgemeester gaf nadien een woordje uitleg over het programma van de kermis. De opening van de kermis is op vrijdag 1 mei. Nieuw is dat het gemeentebestuur een rommelmarkt organiseert, die op maandag 4 mei aansluit op de jaarmarkt.

Het vermelden waard aldus de burgemeester zijn ook de prijskampen voor de dieren met de beker “mooiste paard van Peizegem” en de beker “grootste ezel van Peizegem”, allebei geschonken door het gemeentebestuur.

Het uitblazen van de kaarsen gebeurt op 10 mei, einde Peizegem kermis 2009.

Info : www.merchtem.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief