Verbod op niet-essentieel gebruik van drinkwater in 42 Vlaams-Brabantse gemeenten

C21

Verbod op niet-essentieel gebruik van drinkwater in 42 Vlaams-Brabantse gemeenten

Kraantje_
Foto @ Provincie Vlaams-Brabant
 

 De gouverneur van Vlaams-Brabant legt een verbod op voor niet-essentieel gebruik van kraantjeswater in 42 gemeenten. Op die manier wil hij de bevoorradingsproblemen in het gebied Mid-Oost van De Watergroep verminderen.

Door de algemene droogte en het hoge verbruik werd de leveringscapaciteit van kraantjeswater in het gebied Mid-Oost van De Watergroep overschreden en ontstonden er problemen met de bevoorrading van drinkwater.

De Watergroep heeft de nodige herstelwerken uitgevoerd maar deze kunnen momenteel het bevoorradingsprobleem niet oplossen.

"Om de knelpunten in de bevoorrading tot een minimum te beperken, zijn we genoodzaakt een beperking van het gebruik van drinkwater op te leggen", zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Zo is het verboden om drinkwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen, zoals het wassen van voertuigen, het vullen van zwembaden, het reinigen van opritten en terrassen, het sproeien van tuinen, gazons of sportterreinen.

Dit verbod is geldig in de volgende gemeenten:  Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Grimbergen, Haacht, Herent, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief