MERCHTEM – Krijgt iedere handelszaak zijn eigen parkeerplaats ?

C21

MERCHTEM – Krijgt iedere handelszaak zijn eigen parkeerplaats ?

Editiepajot_merchtem_verkeersbord_repro_sw
Repro SW

Tijdens enkele bezoeken aan de plaatselijke winkels in Merchtem, werden we geconfronteerd met een 'pamflet' waarbij de handelaars de mogelijkheid wordt aangeboden om hun eigen parkeerplaats vast te laten leggen  en te kiezen tussen alle parkeerplaatsen die er momenteel zijn. Op die manier zou de klant die de winkel bezoekt er maximum een half uurtje mogen parkeren.

Burgervader Eddie De Block (Open VLD) ziet het idee van CD&V niet echt uitvoerbaar. “Zie je het al gebeuren, je wil geld afhalen in de KBC bank in de Nieuwstraat. De parking ‘KBC voor een half uurtje’ is bezet. Je moet geen brood hebben, geen kinderkleding, geen shampoo, geen Thai afhalen, geen schoenen kopen, … Alle parkings van de winkels waar je niet moet zijn, zijn vrij. Toch moet je wachten tot deze van de KBC vrijkomt …”

De Merchtemse burgemeester ziet dit idee meer zitten als een voorstel voor een nieuwe film van Mister Bean, maar niet als een ernstig punt op de gemeenteraad.  “De gemeente heeft trouwens op geen enkele manier de wettelijke mogelijkheid om ‘parkings op naam’ toe te kennen.” aldus De Block.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief