Kunst In Lege Huizen en Toer & Taxus schenken 500 euro aan Natuurpunt-IJsvogel OPWIJK

C21

Kunst In Lege Huizen en Toer & Taxus schenken 500 euro aan Natuurpunt-IJsvogel OPWIJK

Foto_kilh_-_natuurpunt
 

Na opnieuw een succesvolle expo ‘Met zicht op de lente’ met 18 lokale kunstenaars in de voormalige bloemenwinkel Helios in Opwijk, schenken organisatoren Kunst In Lege Huizen en Toer & Taxus dit keer een cheque van 500 euro aan Natuurpunt-IJsvogel Opwijk. De natuurvereniging zal daarmee een nieuwe vogelkijkwand realiseren in het natuurgebied Heistergem, op de grens van Opwijk, Lebbeke en Buggenhout.

 

Tijdens ‘Met zicht de lente’ brachten Kunst In Lege Huizen en Toer & Taxus opnieuw een pak lokale kunstenaars bij elkaar op een unieke locatie. “Dit keer hadden we maar liefst 18 Opwijkse talenten, van schilderkunst over film, fotografie en beeldende kunst,” zegt  Tom Bosman van Kunst In Lege Huizen.

 

“De diversiteit aan kunstwerken, de lage drempel én de unieke locatie – de voormalige bloemenwinkel ‘bij Taken’ – samen met de mogelijkheid voor een gezellige babbel en een glas in een ongedwongen sfeer, maakten van deze editie opnieuw een succes,” weten Kris De Plecker, Florent Verberckmoes en Johan De Bleker van Toer & Taxus.

 

Nieuwe vogelkijkwand

De inkomsten van de expo gaan zoals steeds naar een goed doel. Dit keer is zal Natuurpunt-IJsvogel Opwijk de centen goed besteden.

 

In 2000 legde de Vlaamse Milieumaatschappij een wachtbekken aan op de Vondelbeek. Het is zo’n 17 hectare groot en kan bij dreigende wateroverlast tot 126.000 kubieke meter water stockeren. De Vlaamse Milieumaatschappij gaf het natuurgebied vervolgens een facelift. Er werden wandelpaden aangelegd, poelen uitgegraven, bankjes en een vogelkijkwand geplaatst. “De huidige vogelkijkwand heeft een aantal nadelen, onder andere de ligging is niet optimaal gebleken,” zegt Marc De Maegdt van Natuurpunt-IJsvogel Opwijk. “Daarom deden we een aanvraag om er zelf een nieuwe te kunnen plaatsen op een betere plek in het natuurgebied. Die toelating hebben we intussen verkregen. We zijn dan ook erg blij met deze gift, die zal bijdragen aan de realisatie ervan.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief