OPWIJK/MERCHTEM - Fiberklaar komt met glasvezelnetwerk naar Opwijk en Merchtem

C21

OPWIJK/MERCHTEM - Fiberklaar komt met glasvezelnetwerk naar Opwijk en Merchtem

A_a_fiber
Ingezonden foto
 
Fiberklaar kondigt aan dat het zijn glasvezelnetwerk verder zal uitrollen in Opwijk en Merchtem. Per gemeente organiseert Fiberklaar twee infomomenten, waarvoor inwoners zich kunnen inschrijven via www.fiberklaar.be/opwijk en www.fiberklaar.be/merchtem. Deze infomomenten zullen op volgende tijdstippen plaatsvinden: · Opwijk: 30/05 (online) en 06/06 (live), · Merchtem: 06/06 (online) en 13/06 (live). 
Dat doet de netwerkbeheerder om Vlaanderen zo snel mogelijk van bliksemsnel en stabiel internet te voorzien. “We verbruiken met z’n allen steeds meer data waardoor de verbinding onder druk kan komen te staan. Glasvezel is in dat opzicht de technologie van de toekomst, want het kan dataverbruik met hoge snelheden aan en is niet gevoelig aan storingen”, zegt Karen Van De Woestyne, Head of Business Development bij Fiberklaar. Om inwoners correct te informeren, startte het bedrijf vorige week de informatiecampagnes op en zal het eind deze maand nog enkele infomomenten voorzien.
De uitrol van Fiberklaar’s glasvezelnetwerk in Vlaams-Brabant vordert in sneltempo. Na Londerzeel, Grimbergen en Meise werden ook in Opwijk en Merchtem de informatiecampagnes opgestart. Daarmee wil Fiberklaar de inwoners informeren over de mogelijkheden van glasvezel en de aansluiting op het open glasvezelnetwerk.
Zo’n informatiecampagne is nodig, want er bestaan nog veel misverstanden over de glasvezelaansluiting. Zo staat Fiberklaar in voor de infrastructuurwerken, maar biedt het zelf geen telecomdiensten aan via de aansluiting. Met een gratis glasvezelaansluiting kunnen inwoners dus vrijblijvend kiezen of ze in de toekomst overstappen naar het fibernetwerk en via welke internetprovider ze dat wensen te doen.
De uitrol in Opwijk en Merchtem kadert in het grotere doel van Fiberklaar om tegen 2028 anderhalf miljoen huishoudens in Vlaanderen te voorzien van een glasvezelaansluiting. “Met Fiberklaar brengen we snel internet tot in jouw woning. De individuele glasvezel- of fiberkabel vertrekt vanuit een wijkcentrale en loopt tot in de woning, dat zorgt voor een stabiele netwerkverbinding en hoge surfsnelheid. Je moet je fiberkabel trouwens niet delen met de buren. Dat is een enorm voordeel, want zelfs als de hele straat tegelijk online is, zit er geen vertraging op je verbinding”, aldus Rik Missault, CEO van Fiberklaar.
Start werkzaamheden vanaf minstens twintig procent geïnteresseerden
In Opwijk en Merchtem is er respectievelijk een potentieel van 4510 en 5140 aansluitbare adressen, oftewel een kleine 10.000 gezinnen die binnenkort de mogelijkheid hebben om te genieten van een snelle en stabiele netwerkverbinding. De werkzaamheden gaan van start zodra minstens 20 procent van de inwoners interesse toont in een gratis aansluiting voor respectievelijk 19/06 (Opwijk) en 26/06 (Merchtem). Iedereen die zich heeft aangemeld, zal vervolgens kosteloos worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dat gebeurt steeds in overleg met het gemeentebestuur, zodat de werkzaamheden vlot verlopen.
Via de adreschecker op de website van Fiberklaar kunnen inwoners nagaan of hun woning in het aansluitbaar gebied ligt en dus in aanmerking komt voor een gratis huisaansluiting. De registratie kunnen ze ook via de website (www.fiberklaar.be) aanvragen of tijdens de huisbezoeken.
Geen (abonnement)verplichting, wel vrije keuze
Fiberklaar is een nutsbedrijf dat zelf géén internetabonnementen aanbiedt. Ze staan in voor het aanleggen van de benodigde infrastructuur: een fiberkabel vanaf de straat tot in de woning, die eindigt in een fibercontactdoos waarmee de woning toegang krijgt tot hun glasvezelnetwerk.
De aansluiting op het glasvezelnetwerk is volledig gratis en heeft geen invloed op bestaande aansluitingen of lopende internetabonnementen De fiberkabel wordt naast de bestaande internetaansluiting geïnstalleerd. Dit geeft inwoners de keuzevrijheid, zowel nu als in de toekomst. Zo kunnen ze via hun bestaande internetverbinding blijven surfen zolang ze dit willen en hoeven ze vandaag dan ook geen fiberabonnement af te sluiten bij een van de deelnemende internetproviders.
Inwoners die ervoor kiezen om wél al te surfen via het glasvezelnetwerk, kunnen voor hun internet, digitale televisie, streaming, clouddiensten en gaming momenteel terecht bij Proximus, Mobile Vikings, Multifiber, RapidXS en edpnet.
 
“Je kan de aanleg van een glasvezelnetwerk een beetje vergelijken met de aanleg van laadpalen voor elektrische wagens. Je maakt er misschien nu nog geen gebruik van, maar tegen dat je klaar bent om de overstap te maken, is de laadpaal wel beschikbaar. Hetzelfde geldt voor het glasvezelnetwerk. Je kan probleemloos je huidige internetaansluiting behouden, maar als je later sneller en stabieler internet wil, kan je kiezen voor glasvezel”, aldus Rik Missault.
 
Infomomenten
Per gemeente organiseert Fiberklaar twee infomomenten, waarvoor inwoners zich kunnen inschrijven via www.fiberklaar.be/opwijk en www.fiberklaar.be/merchtem. Deze infomomenten zullen op volgende tijdstippen plaatsvinden:
· Opwijk: 30/05 (online) en 06/06 (live)
· Merchtem: 06/06 (online) en 13/06 (live)
Het eerste infomoment is steeds online en gaat van start om 19.30 u. Via de chat hebben inwoners de mogelijkheid om bijkomende vragen te stellen, die beantwoord worden door ons team van experts.
Het tweede infomoment vindt steeds live plaats. Om 18.30 u. gaan de deuren open en om 19.00 u. wordt de avond ingezet met een presentatie. Hierbij wordt ook tijd voorzien om vragen te stellen. Nadien is er ook een infomarkt voorzien waar inwoners met een drankje in de hand persoonlijk vragen kunnen stellen. Het einde van de infomarkt is voorzien om 21.00 u.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief