REGIO - Het is niet allemaal goud en glitter op Tomorrowland volgens een medewerkster

C21

REGIO - Het is niet allemaal goud en glitter op Tomorrowland volgens een medewerkster

362203968_3599524926948741_2353792262775046622_n
Ingezonden foto
 

Een jonge vrouw was niet tevreden volgens haar getuigenis, over hoe bepaalde mensen  in Tomorrowland(TML) omgingen met sommige mensen van het personeel. Ze hoopt met haar getuigenis andere mensen te waarschuwen, om erg op te letten. Zeker voor iedereen die volgend jaar als crew gaat werken op TML,  als vrijwilliger met voorwaarden. Voor de vrouw uit het Pajottenland komt er nooit nog een vervolg en gaat ze zeker niet meer werken in TML. De reden was, werken in uitermate slechte omstandigheden, slapen in tentjes die overstroomden en geen pull, jasje, poncho om hen te beschermen tegen de regen. Daarnaast kreeg ons slachtoffer ook nog geen betaling.

Els(schuilnaam) stuurde ons een berichtje over de volgens haar, schandalige praktijken die worden toegepast met personen die als vrijwilliger gingen werken tijdens TML. Wij laten haar zelf aan het woord:  "ik heb 2 weekenden in TML gewerkt als CREW (personeel). Ik kon daar werken via een organisatie die vrijwilligers zochten. We konden er werken en als compensatie kregen wij een vrijwilligersvergoeding en toegang tot het festival. Maar, we werkten in hele slechte omstandigheden, de wc's en douches waren HEEEEL vuil. We sliepen in tenten die helemaal overstroomd geraakten als het regende en we kregen geen pull , jasje , poncho om ons te beschermen tegen de regen. We moesten telkens opnieuw na onze uren werk, smeken om onze armbandje(voor de ingang) te krijgen. Of uren wachten en verloren zo veel tijd om op de festivalweide te geraken. We kregen normaal gezien eten per shift dat we werkten, dat was ook al niet zo. Ik heb daar dagen geen eten gekregen. We stuurden allemaal berichten naar onze verantwoordelijke, omdat we niet van onze post mochten weggaan. Ik heb dan zelf mijn eten gekocht ter  plaatste, wat heel duur was. En tenslotte we werden daar bedreigd, gestalkt  en gepest door de verantwoordelijke zelf ." 
 
"Ik heb verschillende keren de hogere verantwoordelijke van de organisaties verwittigd, maar ze hebben spijtig genoeg niks gedaan om de persoon in kwestie te stoppen, personeel ging weg en wij moesten de shiften van hen overnemen. Ik heb haar dan ook gezegd dat ik een klacht ging indienen als ze zo ging verder doen en dat ik de media ging verwittigen, daarna kreeg ik als bericht : je krijgt van mijn advocaat een brief ... . Ik moest  volgens haar zwijgen en aanvaarden dat we zoals dieren moesten werken en leven."
 
"Op een bepaalde dag was het teveel: ik verwittigde nog een keer de camping verantwoordelijke en mijn verantwoordelijke was razend. Ze is naar mij gekomen en heeft mijn armbandje van mijn pols afgetrokken. ik mocht van haar niet meer naar de CREW camping om mijn tent en mijn persoonlijke gerief te gaan halen. ik heb een politie ploeg moeten bellen om toch nog aan mijn gerief te kunnen geraken en ben uit TML moeten vertrekken gewoon omdat ik eten vroeg. 
 
 
De organisatie voor wie ik als vrijwilliger werkte beloofde ons te betalen maar doet het niet. We tekenden vrijwilligerscontracten en als we onze kopie vroegen zijn ze plots verdwenen.  Ik heb trouwens gezien op hun FB pagina, dat ik niet de enige ben die niet betaald werd, er zijn heel veel mensen zo. Het was niet menselijk meer, ik ben eigenlijk blij dat ik daar niet meer moest blijven, want ik heb daar ook niet kunnen slapen zoals het hoort. 
 
Ik wil met het naar buiten brengen van mijn verhaal andere mensen waarschuwen, lees goed na wat ze u laten ondertekenen en neem dadelijk een foto van het contract, want anders laten ze je werken als beesten en word je ook zo behandeld. Voor mij hoeft het niet meer. Hopelijk loopt het volgend jaar voor de vrijwilligers beter dan dit jaar", besluit Els. 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief