TERNAT / AFFLIGEM / ROOSDAAL / LIEDEKERKE - Nieuw interventievoertuig voor Politie TARL

C21

TERNAT / AFFLIGEM / ROOSDAAL / LIEDEKERKE - Nieuw interventievoertuig voor Politie TARL

Editiepajot_ternat_affligem_roosdaal_liedekerke_interventievoertuig_tarl_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ternat_affligem_roosdaal_liedekerke_interventievoertuig_tarl_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ternat_affligem_roosdaal_liedekerke_interventievoertuig_tarl_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ternat_affligem_roosdaal_liedekerke_interventievoertuig_tarl_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 

Donderdag werd in aanwezigheid van het politiecollege aan de politiezone TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) de sleutel overhandigd van een nieuw interventievoertuig uitgerust met signalisatie- en tekstbord.

Gebaseerd op de positieve ervaring uit het verleden met dit type voertuig, werd opnieuw beslist een Volkswagen Transporter aan te kopen.
Het nieuwe interventievoertuig is op dezelfde manier uitgerust qua standaarduitrusting als het voertuig dat vorig jaar werd aangekocht, nl. automaat, centraal zoeklicht, bijkomende signalisaties in de kofferdeur, toortslampen, bepantserde deuren, fleetlogger enz.
Bijkomend werd dit interventievoertuig uitgerust met een signalisatiebord.
Het signalisatiebord op het dak geeft de mogelijkheid om van heel ver de aandacht te trekken van de bestuurders en hen te waarschuwen ingeval van een ongeval, rijstrookvermindering, file enz.
Daarnaast is het voertuig ook uitgerust met een tekstbord (lichtkrant). Er kunnen meerdere boodschappen in het systeem ingebracht worden en door te scrollen kan men de gewenste boodschap op de lichtkrant laten verschijnen. Voorbeelden van teksten zijn: `alcoholcontrole, gordelcontrole, ritsen, omleiding, enz. Een verwittigd bestuurder is er twee waard.
Voor het tekstvak is er een afzonderlijk bedieningspaneel voorzien dat eenvoudig in gebruik is. De bedieningen van de blauwe lichten, de sirene, het zoeklicht, kaartleeslamp, TL-lamp, kofferverlichting, uitklapbaar paneel, directionele pijl, led verlichting zijn verwerkt in slechts één bedieningspaneel. Dit spaart ruimte uit op het dashboard en maakt de bediening eenvoudig.
Door dit voertuig met deze technische uitrusting te voorzien, kan dit voertuig zowel gebruikt worden om interventies als verkeersacties uit te voeren.
Het voertuig werd geleverd door garage Heremans uit Groot-Bijgaarden. De ombouw van het voertuig werd gedaan door Somati Vehicles uit Erembodegem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief