TERNAT - Plastic sorteren, hoe doe je dat?

C21

TERNAT - Plastic sorteren, hoe doe je dat?

Ternat-plastiek__1_
 
Ternat-folie
 
Sorteerwijzer_ternat_knip
 

Het is vakantie en dan ruimen heel wat mensen hun rommel op en gaan ermee naar het recyclagepark. Ook plastics kunnen daar gedeponeerd worden. Maar welke? Schepen van Milieu Guido Van Cauwelaert geeft een woordje uitleg.

Het sorteren van plastic is niet evident: er bestaan 7 soorten plastics en elke organisatie of bedrijf heeft zijn eigen regels en aanpak. Hoe zit het nu juist in elkaar in Ternat?

"In onze gemeente hebben we natuurlijk de huis aan huis ophalingen van pmd om de twee weken", zegt de schepen, "je kunt dan je lege plastic flessen, flacons en bidons in de blauwe zak stoppen. stoppen. Plastic flessen met gevarentekens waar je een lichaamsdeel op ziet (zowel leeg als niet leeg), horen altijd bij het kga (klein gevaarlijk afval) en breng je gratis binnen in het recyclagepark."
HARDE EN ZACHTE PLASTICS
In het recyclagepark van Ternat kan je ook terecht met harde plastics (0,16 €/kg) en plastic folies (0,16 €/kg). Het recyclagepark heeft verschillende containers voor deze plastics. Het is dus belangrijk dat je de plastics en folies gescheiden in het recyclagepark aanbiedt. Als je dit niet doet, kan de parkwachter deze zaken weigeren.
Wat zijn harde plastics? Dat zijn harde kunststoffen vrij van andere bestanddelen (zoals hout, metaal, batterijen…)
Wat wel? Tuinmeubelen, wasmand, emmer, plastiek speelgoed, pvc ramen en deuren (zonder glas), plastic kratten, pvc buizen, curver boxen, plastic vuilbak …
Wat niet? Golfplaten met glasvezel, motorhelmen, auto-onderdelen, frigoboxen en ballen of te kleine stukken kunststoffen (kleiner dan 15 cm), plastic voorwerpen met metalen onderdelen aan.
Wat zijn plastic folies?Alle plastic zakken gekleurd en ongekleurd, krimpfolies, rek- en stretchfolies, steeds van alle vuil ontdaan.
IN DE RODE RESTAFVALZAK
Wat hoort enkel in de restafvalzak of grofvuilcontainer?
Alle andere plastics zoals botervlootjes, yoghurtpotjes, bakjes van fruit (verpakking voeding in het algemeen), vettige, geverfde e.a. vuile plastics, voorwerpen met glasvezel en zachte plastics die geen folies zijn. KLEIN AFVAL IN DE RODE RESTAFVALZAK, GROTE STUKKEN IN DE GROFVUILCONTAINER.
Tot eind september wordt die rode restafvalzak nog elke dinsdag opgehaald. Vanaf oktober gebeurt dat weer tweewekelijks, op de dagen vermeld op je afvalkalender.
Meer info bij milieu@ternat.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2017
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief