ASSE - Brusselsesteenweg in beide richtingen afgesloten vanaf 28 april

C21

ASSE - Brusselsesteenweg in beide richtingen afgesloten vanaf 28 april

A_werken
 
De Brusselsesteenweg komend weekend afgesloten tussen Stevensveld en Vaal.  De aannemer start op vrijdagavond 28 april om 20u. Als alles vlot verloopt, worden voor maandagochtend 1 mei om 6u de laatste markeringswerken beëindigd zijn. Wegen en Verkeer werkt sinds augustus 2020 samen met de gemeente Asse, Aquafin en Farys aan de vernieuwing van de Brusselsesteenweg in Asse. Momenteel wordt gewerkt aan de laatste fase van de herinrichting. In het weekend van 28 tot 30 april legt de aannemer de bovenste laag asfalt en brengt hij nieuwe markeringen aan in de werfzone tussen Stevensveld en Vaal. De steenweg is daardoor één weekend afgesloten voor alle auto- en vrachtverkeer. Er worden omleidingen ingesteld voor lokaal en doorgaand verkeer. 
 
Van vrijdagavond tot maandagavond
 
De aannemer start op vrijdagavond 28 april om 20u. Als alles vlot verloopt, worden voor maandagochtend 1 mei om 6u de laatste markeringswerken beëindigd. Na het asfalteringsweekend vinden er nog enkele weken afrondende werkzaamheden plaats en wordt naar alle waarschijnlijkheid de huidige signalisatie, met enkelrichtingsverkeer langs de werfzone in de richting van Zellik/Brussel een tijdje teruggeplaatst. Om de asfalteringswerken vlot en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de steenweg tussen Stevensveld en Vaal in beide richtingen volledig afgesloten. Woningen en handelszaken binnen de werfzone zijn enkel te voet of met de fiets bereikbaar. Doorgaand auto- en vrachtverkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de E40, het op- en afrittencomplex in Ternat (nr. 20) en de Edingsesteenweg (N285). Voor lokaal verkeer richting het centrum van Asse is er een omleiding via Keesdal, Lindendries en Vaal. Deze route is volledig enkelrichting en verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton.
 
 
Brusselsesteenweg in het nieuw: meer verkeersveiligheid voor fietsers, vlotter openbaar vervoer en gescheiden riolering
 

Zodra de aannemer klaar is met alle afrondende werkzaamheden, zit de herinrichting tussen Vaal en de Langestraat er op en kan de Brusselsesteenweg weer volledig opengesteld worden. De Brusselsesteenweg veranderde de voorbije jaren van een typische oude steenweg naar een vlotte en veilige verbinding voor alle weggebruikers: er kwam meer ruimte voor fietsers en groen en er werden veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers aangelegd. Ook de bushaltes werden vernieuwd. We maakten ze ruimer en toegankelijker. Een busbaan (een verhoogde rijstrook voorbehouden voor bussen) tussen Zittert en Langestraat zorgt daarnaast voor vlotter busverkeer. Via een gescheiden rioleringsstelsel wordt ook het regen- en afvalwater nu gescheiden afgevoerd. Alles samen goed voor een investering van zo’n 8 miljoen euro door de Vlaamse overheid. Daarvan nam Wegen en Verkeer ongeveer 4 miljoen voor zijn rekening, Aquafin ongeveer 3 miljoen en de gemeente Asse en Farys respectievelijk 0,6 en 0,2 miljoen.  Actuele informatie over de werken op wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-asse 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 aug 2023

archief