TERNAT/REGIO - Detectivespelconcept Crimibox lanceert Kickstarter campagne voor uitbreiding naar VS

TERNAT/REGIO - Detectivespelconcept Crimibox lanceert Kickstarter campagne voor uitbreiding naar VS

Crimiboxtrailorprintscreen
De digitale versie van het spel komt al met een mobiele applicatie waarmee gebruikers hulp kunnen inroepen via een chatbot. Maar met de Kickstarter campagne wil Crimibox nog meer functionaliteiten toevoegen, zodat de spelervaring echter en intuïtiever wordt dan ooit.
 
Crimibox_telefoon
Crimibox_bewijszak
Crimibox_founder_jimmy_cowe
“Het is duidelijk dat mensen in de ban zijn van het oplossen van moordzaken. Ze verlangen naar meer dan de podcasts, series en boeken die daar vandaag al over bestaan. Dat is precies de nood die wij vervullen met ons geïntegreerd detectivespel”, aldus Cowé
 

Crimibox, de start-up uit Sint-Katherina-Lombeek die in februari nog werd uitgeroepen tot de Vlaams-Brabantse laureaat van Unizo “Starter van het jaar” - wil haar detectivespelconcept uitbreiden naar de Verenigde Staten. Daarvoor wil het groeibedrijf van Jimmy Cowé 15.000 euro ophalen via een Kickstarter campagne. De trailer

Schaalbaar digitaal spelconcept
 
Crimibox verkoopt fictieve, onopgeloste moordzaken aan spelfanaten. Haar klanten, de zogeheten detectives, krijgen een box opgestuurd met het volledige politiedossier van een onopgeloste moordzaak. De moordzaak, die exclusief verkrijgbaar is in de webshop van Crimibox, weet zich te onderscheiden met een digitaal verlengstuk. Zo kunnen spelers met behulp van een digitale assistent onder meer extra verdachten verhoren of camerabeelden bekijken. Eerder dit jaar ging Crimibox van start met volledig digitale dossiers op een apart webplatform, integraal gericht op online gebruikers. Na de volledige digitalisering van haar concept te hebben getest in België en Nederland, wil Crimibox het nu ook lanceren in de Verenigde Staten. Daarvoor hoopt het via crowdfunding 15.000 euro op te halen.
 
“Ondertussen hebben we meer dan 7000 detectives die regelmatig boxen bestellen. De gedigitaliseerde versie werd dan ook enorm goed onthaald in de lage landen. Nu we daarmee ook een pak schaalbaarder zijn, willen we dankzij de Kickstarter campagne een full-blown Amerikaans dossier maken”, vertelt oprichter en CEO Jimmy Cowé. 
 
Nieuwe features voor levensechte ervaring 
 
De digitale versie van het spel komt al met een mobiele applicatie waarmee gebruikers hulp kunnen inroepen via een chatbot. Maar met de Kickstarter campagne wil Crimibox nog meer functionaliteiten toevoegen, zodat de spelervaring echter en intuïtiever wordt dan ooit. Met het opgehaalde bedrag wil Crimibox gebruikers in staat stellen om een crime scene te bezoeken met 360-graden gezichtsveld, 3D-bewijsstukken in te kijken, vragen te stellen aan verdachten of gebeld te worden door de moordenaar. Kickstarter backers - gebruikers die een bepaald bedrag doneren aan het project - kunnen, 
afhankelijk van de grootteorde van hun donatie, hun detective-ervaring nog verder personaliseren. 
 
“Het is duidelijk dat mensen in de ban zijn van het oplossen van moordzaken. Ze 
verlangen naar meer dan de podcasts, series en boeken die daar vandaag al over bestaan. Dat is precies de nood die wij vervullen met ons geïntegreerd detectivespel”, aldus Cowé nog.
 
Je kan de Kickstarter campagne van Crimibox vanaf vandaag steunen via 
 
Over Crimibox 
 
De start-up Crimibox werd in 2017 opgericht door Jimmy Cowé, die meer dan 12 jaar werkte bij de federale politie, en zo ook verantwoordelijk was voor de coördinatie van gerechtelijke onderzoeken. De spelreeks is een multimediaal concept waar spelers een doos met een fysieke box of op het online platform materiaal krijgen aangereikt om een fictieve misdaad op te lossen. Crimibox heeft vandaag meer dan 7000 klanten in België en Nederland. 

Eerder verschenen

Crimibox uit TERNAT Vlaams-Brabantse Starter van het jaar (15 feb 2019)

Startup Crimibox geselecteerd voor acceleratorprogramma van The Birdhouse (01 nov 2018)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief