REGIO _ Nieuw treinstation op grens met Sint-Pieters-Leeuw

C21

REGIO _ Nieuw treinstation op grens met Sint-Pieters-Leeuw

Regioplan_openbaar
© NMBS | Lijn S3
 

De NMBS opent op 13 december een nieuwe GEN-halte in Anderlecht, vlakbij de wijk het Rad. Momenteel worden de laatste afwerkingen uitgevoerd. Binnenkort wordt de lijn S3 van Zottegem naar Dendermonde versterkt met een extra station in Anderlecht. De halte is strategisch gelegen, dicht bij metrostation Ceria/Coovi en dicht bij de Ring. Er is ook een overstapparking vlakbij.

Het is van 2016 geleden dat er in Brussel een nieuw GEN-station opende. Dat waren toen de stations Arcaden en Mouterij op de lijn S20 van Ottignies naar Leuven.

De nieuwe halte staat al sinds 2013 in het investeringsplan van de NMBS maar is nu dus bijna klaar. De sporen zijn er verdubbeld zodat snelle treinen kunnen blijven rijden, terwijl de tragere S-trein halt houden aan de nieuwe perrons.

Er zal één trein per uur rijden. Vanaf 2023 komt daar een trein per uur bij.

Nieuw is dat de S3 ook tijdens het weekend zal rijden tussen Zottegem en Schaarbeek, met haltes in Anderlecht, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord.

Het station is gelegen op de treinviaduct boven de Bergensesteenweg en sluit aan op de wijk het Rad en de Coovi-campus. Er is een lange helling zodat ook fietsers van de treinlijn gebruik kunnen maken. Een lift is er niet.

Vervoersplan

De nieuwe halte kadert in het nieuwe vervoersplan van de NMBS dat in april dit jaar werd goedgekeurd. Naast het extra-GEN-station, wordt lijn S4 verlengd. De trein, die rijdt tussen Aalst en Vilvoorde, via Jette, Brussel-Schuman, Etterbeek en Merode, rijdt vanaf 14 december op werkdagen verder tot Mechelen. Tussen Kortrijk, Brussel en Schaarbeek rijdt op werkdagen ook een nieuwe IC-trein. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief