Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE

C21

Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE

1_mtb_hecht_herne
Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE - © Deschuyffeleer
 
2_kubus_4_dulle_griet_overdracht_aan_herne_2018__1_
Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE - © Deschuyffeleer
 
3_-_60_km
Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE - © Deschuyffeleer
 
4_oost_herfelingen
Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE - © Deschuyffeleer
 
5
Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE - © Deschuyffeleer
 
6_sint_pieters_kapelle
Ontdek nu ook de MTB-kubusroutes van (H)echt HERNE - © Deschuyffeleer
 

Het ziet er naar uit dat het Corona-virus ons nog een tijdje in zijn greep gaat houden en onze vrijheid gaat blijven beknotten. Gelukkig leven we in Herne in ‘Het Groene Kwadrant’ en mogen we nog naar buiten om te genieten van de frisse lucht en de prachtige natuur.Maar die ‘tour-du-blok’ heb je al zo dikwijls afgestapt, het trainingsritje met de fiets heb je al zo vaak gedaan en de wegeltjes in het park heb je ook al helemaal platgelopen….

Joris Verreycken, secretaris (H)echt Herne en meester-kubus-bouwer biedt alternatief:

“Waarom dan niet eens - zeker bij gunstige weersomstandigheden - de mountainbike ter hand nemen om zo dat 'Groene Kwadrant' op een andere manier te ontdekken? (H)echt Herne, een vereniging van geëngageerde inwoners, heeft immers, naast zijn eerdere wandel- en fietslussen omheen zijn landschapskubussen, nu ook speciaal voor jou een MTB-route uitgestippeld die zijn kubussen in de vier woonkernen verbindt. Zij loodst je via de mooiste paadjes van de ene bezienswaardigheid naar de andere en zo ook van de ene verwondering naar de andere, waaronder ook een heuse waadplaats.

Met de toch wel mistroostige en zonderlinge eindejaarsperiode in zicht vormt die route eveneens een welgekomen kans voor de meer fervente mountainbiker, zeker ook voor die van buiten Herne, om een volwaardig attractief alternatief te ontdekken voor de gebruikelijke toertochten her en der in het land die nu toch niet kunnen georganiseerd worden.

Vind je die 60 km te lang? Geen probleem, door gebruik te maken van twee doorsteken hebben we ook drie kortere trajecten uitgetekend.

Heb je geen mountainbike? Dat is geen beletsel. Een all-roundfiets kan ook wel de rekening maken, zeker bij droog weer. En waarom niet eens de aankoop van een mountainbike overwegen bij de plaatselijke fietsenwinkel van Luc Roosens? Ikzelf ben trouwens ook niet in de wieg gelegd als een mountainbikewonder en in mijn garage staan de mountainbikes ook niet voor het grabbelen. Maar door bij een lokale handelszaak binnen te stappen – ik koop lokaal! – steun je ook nog eens de plaatselijke economie. In deze coronatijden beslist niet onbelangrijk!

Ons team met Alain, Maxime, Roland en ikzelf hebben ontworpen, gesleuteld, herwerkt, verlegd en uiteraard ook uitgetest om de route zo leuk en interessant mogelijk te maken.

Vertrek en aankomst zijn gelegen aan de sporthal de Hernekouter in de Stationsstraat maar op de route kan overal ingepikt worden. En als zij na enige tijd toch ietwat te zwaar uitvalt kan je op ieder moment het tracé inkorten door het wegenaanbod in de omgeving op te zoeken.

Wist je dat onze mountainbike-kubusroutes inmiddels ook mede genomineerd zijn voor de Toerisme Awards Vlaams-Brabant 2020 in de categorie Streekidentiteit en dat vanuit het gemeentebestuur een aanvraag tot erkenning door Sport Vlaanderen is ingediend voor kortere lussen omheen de kubussen? De uitslag van die Toerisme Awards Vlaams-Brabant wordt nu zaterdag 5 december om 20u bekendgemaakt tijdens een live-uitzending op Ring-TV in een presentatie van Cath Luyten.

De routes

De routes vind je terug op Routeyou als je zoekt op ‘MTB kubusroute Herne’ of via volgende links:

MTB Kubusroute Herne (60 km – 615hm – 41% off road)

MTB Kubusroute Herne Oostelijke lus (44 km – 438hm – 41% off road / Herfelingen)

MTB Kubusroute Herne Centrale lus (38 km – 363hm – 37% off road / Centrum)

MTB Kubusroute Herne Westelijke lus (52 km – 537hm – 40% off road / Sint-Pieters-Kapelle)

Kon ik je overtuigen om een route te downloaden, je stalen ros in te spannen en er enigszins nieuwsgierig op uit te trekken? Dan ben ik er zeker van dat we mekaar eerstdaags, al is het dan op een coronaveilige afstand, met een wuif en een zwaai zullen kunnen begroeten”.

Meer info vind je op Facebookpagina ‘HeHe, een kubus…en op deze pagina op de website van de gemeente Herne.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief