GOOIK - De Wereldweek in Gooik en randgemeenten

C21

GOOIK - De Wereldweek in Gooik en randgemeenten

Colpaert_gooik_jan__1__kopie_
Schepen Jan Depester.- Foto Marc Colpaert
 
De maand november staat, naar jaarlijkse traditie, in het teken van de Wereldweek en mondiale activiteiten. De Gooikse adviesraad Gooik Mondiaal organiseert deze  Wereldweek samen met Pepingen Solidair, de gemeente Gooik, de gemeente Lennik en de gemeente Pepingen. Jan Depester, schepen van Ontwikkelingssamenwerking vertelt meer: “Vorig jaar konden we, door corona, geen volwaardige Wereldweek organiseren. Maar dit jaar staan de klassieke activiteiten gelukkig opnieuw op het programma. Iedereen vond elkaar snel terug en zo werd werk gemaakt van een gevarieerd aanbod van film, lezing, uitstap, …. En dit voor jong en minder jong. Op deze manier hopen we alle Gooikenaren kennis laten te maken met het Zuiden, met de mondiale problematieken, en ontwikkelingsthema’s in de kijker te zetten.”
 
Programma
 
vr 12/11: Bezoek aan Red Star Museum en thematische wandelingen in stad Antwerpen. 15 euro per persoon en verplicht te reserveren
 
di 16/11 20 uur: Film Mondiale "And breathe Normally" (cultuurschuur GC De Cam, Dorpsstraat 67, Gooik)
 
di 30/11 20 uur: Lezing "So get informed: klimaatopwarming en antarctica" door Koen Meirlaan (Kerk van Bellingen, Cantempréstraat 3, Pepingen)
 
di 30/11 Scholenvoorstelling "commissaris PIV" voor scholen uit Lennik, Pepingen en Gooik (5de en 6de leerjaar). Deze voorstelling is uitsluitend voor scholen.
Inschrijven is enkel verplicht voor de uitstap. Voor de lezing en de film kan dit ook en helpt dit ons om te organiseren.
Inschrijven kan via wereldweek.eventsquare.co
Naast deze activiteiten zorgen ook 11.11.11 en De Techniekschuur Lennik voor een extra aanbod:
 
 
11.11.11
Vecht mee tegen onrecht en neem deel aan de 11.11.11 Antwoordentocht  (11 de maand, traject van 11 keer 500 meter en 11 antwoorden te vinden)
Inschrijven (5 euro) kan in Paddenbroek of in De Cam (tijdens openingsuren).
 
Open Schuuravonden in de Techniekschuur in Lennik
Elke dinsdagavond kan je duurzaam aan de slag en materialen herstellen, iets bouwen, raad vragen, …

www.techniekschuur.be  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief