REGIO - Dementie wordt straks ook een probleem in het Pajottenland

C21

REGIO - Dementie wordt straks ook een probleem in het Pajottenland

A_dementie
In tal van Pajotse gemeenten wordt er de volgende jaren een stijging verwacht  van het aantal personen met dementie. Daarom wordt er een online infovergadering georganiseerd op dinsdag 19 juli om 19.30. Iedereen kan de link aanvragen en de deelname is gratis
 
Als we een voorbeeld mogen aanhalen, in Gooik wordt een stijging van het aantal personen met dementie van 58% verwacht tegen het jaar 2035. Maar natuurlijk stopt dementie niet aan de grens van een gemeente. Omdat er heel wat oudere mensen in het Pajottenland wonen zullen ook in andere gemeenten van het Pajottenland het aantal personen met dementie enorm de hoogte ingaan. Daarom werkt de gemeente Gooik vandaag al, samen met de Seniorenraad en Gezondheidsraad aan een Dementievriendelijke Gemeente. Een dementievriendelijke gemeente is een inclusieve samenleving, waar personen met dementie, met al hun mogelijkheden, gewaardeerd en betrokken worden.

Om dit probleem in gans het Pajottenland uit te dragen gaat er op 19 juli om 19.30 uur een online infovergadering door voor alle mensen uit het Pajottenland. Gedurende twee uur krijgen de mensen meer inzicht in dementie. Het is voldoende dat u de link aanvraagt via: pajottenland@alzheimerligavlaanderen.be of via de telefoon 0473/27.19.45. De deelname is gratis. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief