400.000 euro voor veiligere, modernere en kindvriendelijke jeugdverblijven in Vlaams-Brabant

C21

400.000 euro voor veiligere, modernere en kindvriendelijke jeugdverblijven in Vlaams-Brabant

Schermafbeelding_2022-11-16_om_10
 

Vlaanderen investeert 395.070 euro in 13 Vlaams-Brabantse jeugdverblijven om ze moderner, veiliger en kindvriendelijker te maken. Nieuw dit jaar is dat ook nieuwbouw en vernieuwbouw in aanmerking kwamen. “De 400.000 euro steun van minister Zuhal Demir zijn een welgekomen financiële duw in de rug voor deze jeugdverblijven om in te spelen op de noden en verwachtingen van hun gasten.” zegt Vlaams-Brabants parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA).

 

Jeugdverblijven bieden elk jaar voor veel jongeren een ideale uitvalsbasis om hun vakantie door te brengen. Het is dankzij de werking van de 588 jeugdverblijven in Vlaanderen dat jaarlijks heel wat kinderen en jongeren de kans krijgen om te genieten van een zorgeloze en deugddoende vakantie. 13 Vlaams-Brabantse jeugdverblijven krijgen nu bijna € 400.000 steun om die belangrijke rol ook in de toekomst te kunnen blijven vervullen.

 

"Voor veel jongeren is een vakantie met de jeugdbeweging hun enige kans om eens uit de dagelijkse sleur te kunnen ontsnappen, samen met hun vrienden. Maar nog al te vaak botsen jeugdbewegingen of andere grote groepen bij het plannen van hun vakantie op financiële en andere drempels. Een degelijke jeugdverblijfsinfrastructuur is van cruciaal belang zodat ook zij op een veilige, aangename en haalbare manier van een deugddoende vakantie kunnen genieten. Met dit financieel duwtje in de rug helpen we bijvoorbeeld de scouts en gidsen van Haacht en Chiro Damiaan uit Tremelo bij de afwerking van hun nieuwbouw. Maar evengoed kunnen de Scouts en Gidsen van Vilvoorde een veiligheidsomheining plaatsen en Chiroheem De Hagaard energiezuinige verlichting. En ook Zennedal-Ommekaar en Chirojongens Lembeek kunnen investeren in hun infrastructuur zodat ze maximaal aan de noden en verwachtingen van hun gasten tegemoet kunnen komen", besluit Jeroen Tiebout.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024

archief