Gloednieuw ‘Vlaams Huis’ in Halle meteen geviseerd door vandalen

C21

Gloednieuw ‘Vlaams Huis’ in Halle meteen geviseerd door vandalen

Scherm__afbeelding_2023-09-24_om_10
 
Scherm__afbeelding_2023-09-24_om_10
 

Het kersverse N-VA-secretariaat in Halle is in de eerste nacht na de feestelijke opening al gevandaliseerd. De affiches van de Brabantse kopstukken Ben Weyts en Theo Francken werden weggerukt en ook het bord boven de ingang moest eraan geloven. “Dit is geen kwajongensstreek: dit is politiek geïnspireerd vandalisme van de ergste soort. Het roept herinneringen op aan de campagne van 2014, toen een campagnebus van N-VA Vlaams-Brabant zelfs in brand gestoken werd. Als dit het klimaat wordt waarin we naar verkiezingen trekken, dan hou ik mijn hart al vast”, zegt Vlaams minister Ben Weyts.

 

N-VA Vlaams-Brabant opent 4 nieuwe secretariaten verspreid over de provincie: in Halle, in Vilvoorde, in Leuven en in Tielt-Winge. Op vrijdagavond 22 september ging het secretariaat in Halle als eerste open, met een honderdtal aanwezigen die het glas hieven. Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA) is de lokale trekker van het secretariaat in Halle en had het lokaal aan de Ninoofsesteenweg ingericht als een Vlaams Huis, waar de hele lokale gemeenschap welkom is. “Wij staan open voor iedereen. Jammer genoeg hebben we meteen gemerkt dat niet iedereen zo verdraagzaam is”, zegt Tiebout.

 

In de eerste nacht na de feestelijke opening werd het gloednieuwe N-VA-secretariaat in Halle al slachtoffer van vandalisme. De grote affiches van de Brabantse N-VA-kopstukken Ben Weyts en Theo Francken – aan weerszijden van de ingang – werden volledig weggerukt. Ook het bord boven de ingang moest eraan geloven.  De onbekende vandalen hebben van de nacht gebruik gemaakt om snel toe te slaan: blijkbaar was de aanwezigheid van N-VA hen een grote doorn in het oog. Een flinke opdoffer voor alle vrijwilligers die 2 maanden hard hadden gewerkt om dit Vlaams Huis klaar te krijgen.

 

“We gaan ons niet laten intimideren of afschrikken. In de Vlaamse Rand is er soms een intense vijandigheid tegen alles wat fier Vlaamsgezind is, maar dit sterkt ons alleen maar in onze overtuiging. We gaan alles snel herstellen. Het Vlaams Huis van Halle blijft waar het is en iedereen zal er de komende maanden welkom blijven”, aldus Weyts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief