LambiekLand uit de startblokken

C21

LambiekLand uit de startblokken

Scherm__afbeelding_2024-02-12_om_09
 

Lambiek is meer dan louter bier, het is een cultuur en een traditie. En ook een volwaardig toeristisch product. Toerisme Vlaams-Brabant werkte, samen met Horal en Toerisme Vlaanderen, het concept LambiekLand uit. Dat wordt een digitaal platform dat dient als digitale toegangspoort tot de wereld van de Lambiek. Op 9 februari werd de start gegeven van het LambiekLand-project.

Lambiek is immers een populair product.
Dat bewijzen de Tour de Geuze, de Maand van de Lambiek en het feit dat er steeds meer brouwers zich aan Lambiek wagen.
“Op dit moment is LambiekLand nog een concept. Maar we zijn klaar voor de volgende fase: de ontwikkeling van een digitaal contentplatform. Dit platform zal dienen als de digitale toegangspoort tot de wereld van LambiekLand”, zeg Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.
“Met dit project geven we de Zennevallei en het Pajottenland een boost als wereldwijd gewilde bierbestemming, met als paradepaardje een uniek lokaal product: de Lambiekbieren,” zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Deze kick-off is een belangrijke eerste stap om toeristische en brouwerijpartners samen te brengen en hen uit te nodigen om mee te denken en bij te dragen aan het digitale platform van Lambiekland. Dit platform wordt dé plek voor bierliefhebbers in binnen-en buitenland om hun reis naar onze regio te plannen.” ​
​Toerisme Vlaams-Brabant zal in functie van dat platform de sector bevragen. De resultaten zullen dienen als leidraad bij de verdere ontwikkeling van het platform.
“Het succes van dit project hangt af van de betrokkenheid van de hele sector. We kijken vol verwachting uit naar de gezamenlijke inspanningen om deze unieke toeristische bestemming te versterken”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2024

archief