Andrée logist werd 100 jaar en dat werd gevierd in LEEUW

C21 Css

Andrée logist werd 100 jaar en dat werd gevierd in LEEUW

Leeuw_andr__e_logist_100_g
 
Leeuw_andr__e_logist_100__geschenk
Leeuw_andr__e_logist_100_taart
Leeuw_andr__e_logist_100_e
 
Leeuw_andr__e_logist_100_toespr_
Leeuw_andr__e_logist_100_gg_
Leeuw_andr__e_logist_100_gl_
 
Leeuw_andr__e_logist_100_dochter_
 

Andrée Logist werd 100 jaar en dat werd gevierd in VZC Zilverlinde in Zuun. Op 17 april 1922, is Marie-Andrée geboren in Eliksem, Dit kleine dorpje is gelegen aan de rivier de Kleine Gete, dichtbij Landen. De vader van Andrée werkte als elektricien bij de Staatspoorwegen en haar moeder zorgde voor het huishouden. Andrée was het eerste kind , vijf jaar later kwam haar broer Urbain de familie vervolledigen. 

Andrée ging naar het dorpsschooltje en nadien volgde ze les aan het Atheneum in Tienen waar ze met fiets naartoe fietste.  Samen met nog één meisje in de klas,  zat ze tussen allemaal jongens. 

Bij het uitbreken van de oorlog in 40 vluchtte ze met haar gezin naar Engeland. Daar studeerde ze enkele jaren en behaalde er haar licentiaatsdiploma in de Klassieke Filologie. Ze werkte er als leerkracht Grieks - Latijn in een college in Leeds. 

In 1948 kwam Andrée terug naar België. waar ze zelfstandig ging wonen. Hier was vertaler bij het Ministerie van Economische zaken. Daar heeft ze haar man Edward, een boekhouder uit Drogenbos, leren kennen. Ze trouwden in ‘50 en snel daarna werd dochter Luce geboren. Het jonge gezin woonde in Drogenbos waar 5  jaar later zoon Mark gebóren werd. 

Andrée heeft nu een grote familie met 2 kinderen en zes kleinkinderen. Leuk weetje hierbij: haar kinderen en kleinkinderen hebben allen een universitair diploma, waaronder 3 artsen. Ze is ook de fiere overgrootmoeder van 3 achterkleinkindjes: Lucie Andrée, Hugo en Suzette, pas geboren op 29 maart. 

Dankzij haar studies en reizen die ze maakte, is Andrée een echte talenknobbel. Ze beheerste het Nederlands, Engels, Grieks, Latijn, Frans, Duits en zelfs Deens maar het Engels blijft wel één van haar lievelingstalen. 

Andrée was actief lid van de volksdansgroep 'De Solsleutel' en Okra. Na het overlijden van haar echtgenoot en toen het zelfstandig thuis wonen te moeilijk werd, kwam Andrée in 2017 in de Zilverlinde wonen. 

Ze is een fiere dame, ze houdt erg veel van planten, kan genieten van een lekker kopje thee en een gebakje als dochter Luce op bezoek komt en bovendien schrijft ze nog in haar dagboek dat ze vaak bij zich heeft. Het werd dus klinken met taart en koffie op de 100ste verjaardag van Andrée. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2022

archief