HALLE/REGIO - SVK Zuidkant stopt, maar zet missie verder

C21

HALLE/REGIO - SVK Zuidkant stopt, maar zet missie verder

20230628_144401
 

 Na een 10-jarig bestaan, werd de vzw SVK Zuidkant officieel ontbonden. Ze zet haar activiteiten verder onder de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Vanaf juli behoren de termen sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren tot het verleden. Hiermee komt ook een einde aan de vzw SVK Zuidkant. Tien jaar geleden werd het sociaal verhuurkantoor opgericht in antwoord op een groeiende nood aan betaalbaar en kwaliteitsvol wonen met bijzonder aandacht voor de meest kwetsbaren.  De doorverhuur van woningen van private eigenaars was complementair aan het aanbod van de huisvestingsmaatschappijen en werd gekenmerkt door zijn toewijzingssysteem en gerichte begeleiding van de sociale huurder.

 

De ontbinding van de vzw eind juni, was een laatste stap in het fusietraject met de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei (WPZ). Twee jaar geleden begon dit traject onder leiding van de voorzitter en directeur van WPZ, alsmede de coördinator en de voorzitster van SVK Zuidkant.

 

Veerle Seré, voormalige voorzitster van SVK Zuidkant, blijft het sociale woonbeleid opvolgen als lid van de raad van bestuur van de nieuw gevormde woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Zo zegt ze: “SVK Zuidkant was een mooi project. Met de medewerking van private eigenaars hebben wij vele mensen een kwaliteitsvolle en betaalbare huurwoning kunnen aanbieden. De eigenaars werden ontzorgd van de administratie en het onderhoud die horen bij verhuring en waren zeker van huurinkomsten. Ik wil ze nogmaals bedanken voor het vertrouwen dat ze in SVK Zuidkant stelden en nu verder geven aan de nieuwe woonmaatschappij.  Dit mooie project stopt immers niet. Het krijgt gewoon een nieuwe naam.”

 

De nieuwe woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei is actief in 7 gemeentes: Halle, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen, Drogenbos en Linkebeek. Eigenaars die hun woning wensen door te verhuren, kunnen naast de ontzorging en gegarandeerde huurinkomsten ook nog genieten van renovatiepremies en gunstige belastingtarieven. Voor meer info rond het doorverhuren kan men terecht bij het WPZ-team via info@wpz.be.

 

Woonpunt Zennevallei is een woonmaatschappij die samen met haar partners kwaliteitsvol en betaalbaar sociaal wonen mogelijk wil maken in Halle, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen, Drogenbos en Linkebeek. Op dit moment huren rond de 1850 gezinnen een sociale woning van Woonpunt Zennevallei.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@wpz.be of bel naar 02/363.10.50

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief