GIST brengt gastronomie en cultuur aan de oevers van de Zenne in Halle

C21

GIST brengt gastronomie en cultuur aan de oevers van de Zenne in Halle

Scherm__afbeelding_2023-08-11_om_14
 

Kunst, theater, literatuur, natuur, gastronomie en industrie ontmoeten elkaar vanaf 26 augustus op iconische locaties in de Zennevallei tijdens het kunstenfestival GIST. Ook in Halle staan er activiteiten op het programma.

Tussen 26 augustus en 5 november 2023 hergist kunst in al zijn vormen in Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en de hele Zennevallei. Samen met het Vlaamse Randfonds en de culturele instellingen maken die gemeenten van de Zennevallei een niet te missen creatieve smeltkroes.
Herbeluister http://www.radiovictoria.be/index.php/2023/08/06/het-nieuwe-kunstproject-gist-voor-de-zennevallei/

Gastronomie in Elisabethpark
In Halle staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo serveert Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs met zijn chef een uitzonderlijk driegangenmenu in het Elisabethpark van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september. Op het menu onder andere een croque met grijze pens en oesterzwammen van Halse kweek.
Theater in ’t CC ‘t Vondel

GIST biedt nog meer culinair plezier op zondag 10 en maandag 11 september. Dan speelt Sien Vanmaele met theatergroep Laika ‘Zeemaal’ in CC ’t Vondel. De vraag ‘Kunnen we de wereld redden vanuit de keuken?’ is het uitgangspunt. In de zaal geniet je van een veganistisch maal, terwijl Sien antwoorden serveert.
Vogels spotten met Begijn

Met ‘Fwiet! Fwiet!’ nodigt comedian en natuurgids Begijn Le Bleu je uit op zondag 17 september om vogels te spotten in je eigen streek. Zo kom je meer te weten over het reilen en zeilen van onze natuur. Om 7u en om 9u neemt hij je mee op een kleine ontdekkingsreis vanaf het Gemeenteplein in Buizingen.
Openingsfeest in Drogenbos
Op zaterdag 26 augustus vindt het openingsfeest van GIST plaats op de Catala-site in Drogenbos. Vanaf 11u zendt Radio 1 live het programma Culture Club uit van op de site. Om 14u30 wordt het kunstenparcours officieel geopend en in de namiddag vertellen verschillende praatgasten over kunst en de Zennevallei. ’s Avonds kan je onder andere een optreden van Jef Neve meepikken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief