Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

C21

Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_20
 

Op 10 september rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring (R0) in Groot-Bijgaarden af. Vanaf vrijdagavond (22u) 6 oktober wordt de tweede brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt, aangepakt. Tijdens 3 volledige weekends (overdag en ‘s nachts) en door de week (enkel ’s nachts) zal deze lus volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een korte omleiding via het op- en afrittencomplex van Asse. De werken duren volgens de huidige planning 2 weken.

Bekijk de volledige planning voor deze brug via timing en impact

Onderhoudswerken verhogen rijcomfort
“De onderhoudswerken verhogen het rijcomfort op de brug gevoelig. Wegen en Verkeer vernieuwt de voegen en brengt een nieuwe laag asfalt aan”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Als alles volgens planning verloopt zijn de werken op zondagavond 22 oktober om 22.00 uur klaar.

Afsluiting lus vanuit Halle richting Gent

Na de werken aan de brug van de Brusselse ring over de E40, volgt nu de brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle naar de E40 richting Gent en Oostende rijdt. De werken starten op vrijdagavond 6 oktober en duren tot en met maandagochtend 23 oktober. In deze periode wordt er tijdens de drie opeenvolgende weekends zowel overdag als ’s nachts gewerkt, namelijk van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Op weekdagen werkt de aannemer enkel ’s nachts, van 22.00 uur tot 05.00 uur, zodat er overdag geen hinder is voor het verkeer.    

Omleiding via Asse

Verkeer dat via de Brusselse binnenring vanuit Halle naar de E40 richting Gent en Oostende wil, volgt tijdens de afsluitingen een korte omleiding via Asse. Daar kan het verkeer een keerbeweging maken aan het op- en afrittencomplex (nr. 10) en via de E19 de afrit naar de E40 richting Gent en Oostende nemen. 

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/dilbeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief