Verkeersactie in PZ ZENNEVALLEI

C21

Verkeersactie in PZ ZENNEVALLEI

Politiewagens__witseboom_
 

Afgelopen vrijdag sloegen de verkeersdiensten van de politiezones Zennevallei en Pajottenland de handen in elkaar voor een gezamenlijke actie voornamelijk gericht naar goederenvervoer. De politiediensten werden bijgestaan door wegeninspecteurs van VLABEL (Vlaamse Belastingdienst) en focusten op inbreuken op vlak van overlading, ladingzekering, vervoer van gevaarlijke producten (ADR) en nazicht van de rij- en rusttijden of correct gebruik van de tachograaf.  

In totaal werden 15 vrachtwagens aan een grondige controle onderworpen. Tevens werd elke bestuurder onderworpen aan een ademtest. Allen bliezen in eerste instantie “Safe”. Bij drie bestuurders werden echter kenmerken vastgesteld, die deden vermoeden op het gebruik van verdovende en/of stimulerende middelen. Daarom werden deze onderworpen aan een speeksel test die uiteindelijk positief uitdraaide. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen.

Verder werd in totaal voor maar liefst 15 750 euro aan boetes uitgeschreven. Het betroffen allemaal inbreuken die de verkeersveiligheid ernstig in het gedrang kunnen brengen, waaronder overlading, het rijden zonder tachograaf, het niet respecteren van de dagelijkse en wekelijkse rusttijden. 

Dergelijke acties zullen in de toekomst worden herhaald. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief