Vanaf vandaag extra hinder op Bergensesteenweg in LEEUW : verkeer richting Halle omgeleid

C21

Vanaf vandaag extra hinder op Bergensesteenweg in LEEUW : verkeer richting Halle omgeleid

20210427_omleidingskaart_n6_bergensesteenweg_fase_1b
De werken in kaart.
 

 Vanaf donderdagochtend extra hinder op Bergensesteenweg: verkeer richting Halle omgeleid

Wegen en Verkeer werkt sinds oktober vorig jaar op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw, ter hoogte van de Georges Wittouckstraat. De werken op de weghelft richting Halle zitten er bijna op. Vanaf 29 april is de andere weghelft aan de beurt.

Alle info over de werken 

Wissel van kant

De kruispunten van de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan met de Bergensesteenweg worden veiliger voor fietsers en voetgangers. Er komen afgescheiden fietspaden en een middeneiland om veilig over te steken. Voor de auto’s die linksaf willen, komen er nieuwe, langere afslagstroken. De werken gebeuren in twee stappen: eerst de weghelft richting Halle, daarna die richting Brussel. Vanaf donderdagmorgen 29 april verplaatst de werf zich naar de weghelft voor het verkeer richting Brussel. Hier duren de werken opnieuw zo’n zes maanden, tot het najaar van 2021.  

 

Omleiding lokaal verkeer richting Halle

Met de switch verandert ook de verkeerssituatie op de Bergensesteenweg. Tot nu toe kon het verkeer in beide richtingen langs de werf rijden via versmalde rijstroken. Vanaf 29 april is dat enkel het geval voor het verkeer richting Brussel. Richting Halle worden er lokale omleidingen ingesteld en rijdt u om via de Jan Vanderstraetenstraat, de Frans Timmermansstraat en de Georges Wittouckstraat of via de Eugène Ghijsstraat, de Golden Hopestraat, de Groot-Bijgaardenstraat en de Ruisbroeksesteenweg om verderop opnieuw aan te sluiten op de Bergensesteenweg. Vrachtverkeer richting Halle wordt via de Brusselse Ring (R0) gestuurd. Voor fietsers verandert er niets. Zij volgen nog altijd in beide richtingen een korte omleiding rond de werfzone.

> Actuele hinder in kaart 

 

Acht fases

De komende jaren gaat een groot stuk van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw op de schop. Tussen de Brusselbaan en de Ruisbroeksesteenweg, ruim twee kilometer, wordt de gewestweg volledig heringericht. Met veilige fiets- en voetpaden, parallelle ventwegen voor lokaal verkeer én een nieuwe riolering wordt de oude steenweg omgetoverd tot een veilige, leefbare en moderne verbindingsweg. De werken aan de Georges Wittouckstraat en Olmenlaan vormen de eerste van in totaal acht fases. Vanaf het najaar start de tweede fase, ter hoogte van de Ruisbroeksesteenweg.

> Bekijk de fasering 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief