GALMAARDEN / NINOVE - Hans reed 1,6 miljoen km zonder ongeval

C21

GALMAARDEN / NINOVE - Hans reed 1,6 miljoen km zonder ongeval

Editiepajot_galmaarden__hans_foto_marc_colpaert__kopie_
Hans bij zijn truck. - Foto © Marc Colpaert
 

Hans Neckebroeck(57) afkomstig uit het Pajottenland en de Denderstreek werd dit jaar ‘Driver of the Year’ in Amerika en zopas werd hij lid van ‘The Million Miler’s Club. Dit laatste omdat hij één miljoen mijl (1.600.000 km) ongeval vrij reed met zijn truck.

Hans Neckebroeck, rasechte Vlaming, volgde een twaalf jaar geleden zijn grote liefde Tina en ging wonen en werken als trucker in Bloomington, Indiana, in de USA. Hij kreeg dit jaar niet één maar twee prijzen omdat hij als trucker een wel zeer speciale staat van dienst kan voorleggen.

Eerlijk gezegd, het kwam als een volslagen verrassing en ik was me er echt niet van bewust, dat ik al zoveel mijl had afgelegd”, zegt een trotse Vlaming in Amerika.

De vereiste om erkent te worden voor ‘The Million Miler’s Club’ is tweevoudig: je moet je miljoen mijlen in één en dezelfde firma behaald hebben en vanzelfsprekend er mag geen sprake zijn van een ongeval of een ander incident. Voor Hans betekende dit een periode van 11 jaar alvorens hij die mijlpaal van 1 miljoen mijlen heeft kunnen overschrijden. “Dat betekent 11 zomers, maar vooral die 11 heel zware winters, met heel veel sneeuw en heel veel ijs op de wegen, dat was natuurlijk iets helemaal anders om dan ook steeds ongeval vrij te blijven rondrijden. Elke winter is zo stressvol, het vergt zoveel constante aandacht op de weg, dat je op het einde van de dag of de nacht, uitgeput geraakt van de stress. Gewoon om je veiligheid te verzekeren, maar vooral ook om op te letten wat de andere weggebruikers gaan doen. Want als er iemand anders tegen uw truck rijdt, dan betekent dit dat de teller opnieuw op 0 wordt gezet”, zegt Hans. Daarom zijn er vandaag dan ook maar een handvol truckers die deze eer kunnen opstrijken en lid zijn van ‘The Million Miler’s Club’. Ze krijgen hiervoor dan ook een financiële vergoeding, met daarbovenop een extra week betaalde vakantie, een diploma en een sticker op hun truck. “Het bedrijf waar ik voor werk respecteert hun truckers en dat voelt men hier heel goed. Ik ben dan ook heel trots dat ik als Vlaming hier in de Verenigde Staten die mijlpaal heb bereikt“, besluit Hans Neckebroeck.

Hans die werkt voor KeHE Distributors werd in juli van dit jaar in Amerika verkozen tot ‘Driver of the Year 2013’. Al meer dan tien jaar rijdt hij daar rond met een supertruck en doet dat blijkbaar heel secuur. Zes maand later was het weer bingo voor Hans. “Ik kreeg van mijn baas te horen dat ik nu tot de elite groep behoor ‘The Million Miler’s Club‘, ik heb letterlijk een mijlpaal bereikt namelijk: meer dan een miljoen mijl gereden - wat dus niet minder dan 1.600.000 km is - en dit zonder één enkel ongeval te veroorzaken”, zegt een trotse Hans. “Vooral die 11 zware winters hier in Amerika, met heel veel sneeuw en heel veel ijs op de wegen, dat was natuurlijk zwaar om dan ook steeds ongeval vrij te blijven rondrijden. Elke winter is zo stressvol, het vergt zoveel constante aandacht op de weg, dat je op het einde van de dag of de nacht, uitgeput geraakt van de stress.” Daarom zijn er vandaag dan ook maar een handvol truckers die deze eer kunnen opstrijken en lid zijn van ‘The Million Miler’s Club’. Ze krijgen hiervoor een financiële vergoeding, en een extra week betaalde vakantie, een diploma en een sticker op hun truck.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief