GERAARDSBERGEN - “Succesverhalen bewijzen nut van sociale economie”

C21

GERAARDSBERGEN - “Succesverhalen bewijzen nut van sociale economie”

_dsc1360
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het Voorzorgfonds K.E. Hedborg ondersteunde voor de derde maal mensen die het voorbije jaar met succes aan de slag waren via het OCMW Geraardsbergen in een sociale tewerkstelling en die daardoor een nieuwe start in hun leven hebben genomen. Ieder van de kandidaten kreeg een financiële ondersteuning van 315 euro waarmee zij onder andere een verdere opleiding kunnen volgen.

Deze vzw werd in 1957 opgericht door Karl Erik Hedborg, Zweed, burgerlijk ingenieur en voormalig directeur van Union Allumettière S.A. en tevens consul-generaal van Zweden in Brussel van 1928 tot 1962.Het fonds voorziet oorspronkelijk in financiële tussenkomsten voor oud-medewerkers van de fabriek; bijvoorbeeld voor hospitalisatie, mensen in noodsituaties. Later is er de financiële tussenkomst in sociale projecten bijgekomen.
Er werden vier mensen met elk hun eigen verhaal en motivatie gelauwerd. Gohar Tovmasyan begeleidt nu nieuwkomers in Geraardsbergen als ‘toeleider in diversiteit’. De tweede laureaat is Stephane Comblez. Zij werkt nu in het Hergebruikerscentrum van de Kringwinkel ’t Vierkant. Nelly Kasi is nu tewerkgesteld in het Sint-Catharinacollege van Geraardsbergen. Lianna Ghevondyan werkte met succes in de stedelijke bibliotheek.
“Dit zijn mooie en soms ontroerende menselijke verhalen. Ze tonen hoe mensen vaak in moeilijke omstandigheden zelf opnieuw het heft in handen nemen. De kans die ze krijgen met beide hebben grijpen en doorgroeien naar een volwaardige job. Deze succesverhalen bewijzen het grote nut van sociale tewerkstelling. Ik noem hen dan ook graag ‘onze Nobelprijswinnaars van Geraardsbergen”, zegt de ocmw-voorzitter.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief