Artikels Archief van Geraardsbergen

C21

Padstappers GERAARDSBERGEN houden op 30 oktober de Winteruurtocht

5c7e7943-0d96-a8c4-62c0-350ffe847d7b
Padstappers organiseren Winteruurtocht

Er zijn nog van die zekerheden, ook in moeilijke tijden, zoals het winteruur, alhoewel dit ook al een tijdje onder vuur ligt. Maar zolang we jaarlijks met zomer- en winteruur blijven spelen, blijven de Padstappers de winteruurtocht organiseren. Gesterkt door de tevredenheid van de deelnemers op eerdere drie kalendertochten van dit jaar, trok de parcoursploeg van de wandelclub met veel enthousiasme en speurzin op zoek naar de mooiste plekjes van het gebied rond Meerbeke, een zeer oude gemeente die als landbouwnederzetting zou zijn ontstaan aan een Romeinse weg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Twee nieuwe ooievaarspalen in GERAARDSBERGEN

Https___static
Bij Natuurpunt hopen ze dat de nestpalen het begin van een kolonie vormen
 

Natuurpunt Boven Dender heeft in twee van haar natuurgebieden heeft ooievaarspalen geplaatst. De vereniging hoopt dat de bijkomende nestplaatsen, samen met de al aanwezige ooievaars, de aanzet vormen tot een heuse ooievaarskolonie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN -1ste kleuterklas BSGO Klimop op ontdekkingstocht in het bos met oma en opa

245602884_6208560552548875_448330779249063752_n-1
Kleuters Klimop beleefden een onvergetelijke namiddag in het Raspaillebos
 

Op de Klim Op school te Zandbergen kwamen ouders en leerkrachten samen om een interactieve wandeling met de grootouders te organiseren.

De allerkleinsten beleefden een geweldige dag. Onder de vleugels van de grootouders en enkele ouders trokken de kleuters naar het "Raspaillebos". 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Kunstenares Ingrid De Vuyst maak herdenkingstekening voor de 'Gentle Giant' van WOM

246681901_10223443621352170_7065293321424732963_n
Tekening Gentle Giant prijk in oorlogsmuseum WOM
 

Dit jaar verloor de oorlogsluchtvaartvereniging Wings of Memory hun bestuurslid en kraanman bij de vele opgravingswerken Brother Paul Callebaut. Hij was een steunpilaar voor de vereniging en voor veel mensen. Hij kreeg binnen de vereniging de bijnaam “ Gentle Giant “ ,zoals hij daadwerkelijk was hij. Pol was altijd klaar om iedereen te helpen, had zijn eigen humor  en was zeer zachtaardig. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Jubilerend koor ‘De Fall’ schenkt plunje aan het GERAARDSBERGSE Manneken – Pis

Dsc_0106
Jubilerend koor ‘De Fall’ schenkt plunje aan Manneken – Pis
 

Naar aanleiding van het 75 jarig bestaan en de erkenning ‘Koninklijk’ van het gemengd zangkoor ‘De Fall’ schonk de jubilerende vereniging een plunje ‘Renaud’ aan het Manneken – Pis. De naam is een eerbetoon  aan pater Renaud die in 1946 een jongenskoor oprichtte.  Tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 luisterde het koor de misvieringen in de Karmelietenkerk op  krikte het moreel wat op die moeilijke periode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Provinciaal Domein De Gavers organiseert een Halloweentocht

Editiepajot_jimmy_godaert_geraardsbergen_-_massale_belangstelling_voor_halloweenwandeling_op_het_provinciaal_domein_de__gavers__1_
Het wordt opnieuw griezelen geblazen tijdens de Halloweentocht
 

Op zaterdag 30 oktober kunnen bezoekers opnieuw griezelen en bibberen tijdens de Halloweenwandeling in Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen. Deze tocht is een belevenis voor jong en oud met vuurshows, dansacts en veel griezelmomenten.

Het parcours is 3,5 km lang en het is bovendien toegankelijk voor buggy's en rolstoelen. En voor de grootste helden doen we er nog een extra lusje bovenop. Wie durft door de twee bibberpaden te wandelen?

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGS Manneken – Pis wordt schachtentemmer bij studentenkring Kinneke Baba

Dsc_0033
Kinneke Baba schonk schachtentemmersplunje aan de oudste burger van Geraardsbergen
 

Het Manneken-Pis  van Geraardsbergen mocht zijn 339 ste plunje ontvangen van de VUB studentenclub Kinneke Baba.  Het plunje werd geschonken naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de club.

De club schonk in het verleden al meerdere plunjes. Zo werd het manneken uitgedost met de kostuumpjes Kinneke Baba,  Student VUB en het OSB Manneken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGSE sportcecreatris Robert Van Damme overleden

Fb_img_1633793916894
Robert Van Damme

Robert Van Damme is overleden. Hij was van 1954 tot 2012 het gezicht van de sport in Geraardsbergen. Als secretaris en medestichter van heel wat sportverenigingen en kreeg dan ook de bijnaam supersecretaris.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Toneelvereniging De Paradijsvogels schenkt Plunje aan Manneken-Pis

Dsc_9811
Toneelkring De Paradijsvogels schonk het 338ste kostuumpje aan Manneken-Pis
 

De toneelvereniging De Paradijsvogels uit Moerbeke schonk een plunje aan de oudste burger van de Oudenbergstad. Het Manneken het kostuumpje droeg de naam Polleken, PP voor de vrienden. Polleken was een personage uit TV reeks De Paradijsvogels die gespeeld werd in de jaren 80 op de BRT.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GALMAARDEN/G'BERGEN - Silvia organiseerde een benefiet voor Jolien en Kenneth die 3.000 euro opbracht

Editie_galmaarden_cheque_silvia_2__kopie_
Silvia gaf het bedrag aan Jolien(rechts). - Foto Marc Colpaert
 

Silvia Detaeye, die achter de toog staat in café  Paulana in Galmaarden, organiseerde eind september een benefiet voor Jolien en Kenneth uit Geraardsbergen, die het slachtoffer werden van een brand. Ze organiseerde en dit samen met Dominique van de VZW Helpende Handjes, een barbeque waar meer dan 150 mensen op afkwamen, opbrengst zomaar eventjes 3.000 euro prachtig werk! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Emma De Quick brengt EP Change uit

Https___static
Emma De Quick
 

Zangeres Emma De Quick (24) werd in 2016 tweede in The voice Belgique. Nu lanceert ze onder de artiestennaam NUÏ uit met haar debuutalbum waar zes nieuwe nummers op staan.

Emma De Quick zat niet stil sinds haar podiumplaats in The voice Belgique. Ze trad al ettelijke malen op in haar thuishaven, bracht  in 2017 haar eerste single uit en Emma combineerde de voorbije jaren een zangcarrière met conservatoriumstudies in Gent. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GOEFERDINGE - Dorpsraad zorgt voor twee boekenruilkasten

Https___static
De Goeferdingse dorpsraad plaatse 2 boekenruilkasten, wat een overdonderend succes bleek
 

In  Goeferdinge plaatste de Dorpsraad twee koelkasten aan de parochiezaal langs de Schoolstraat, die zullen dienen als boekenruilkasten. Ze zijn dus niet gevuld met verfrissende drankjes, wel met een assortiment boeken. Het gaat om afgedankte horecakoelkasten die door de dorpsraad omgebouwd zijn tot boekenruilkasten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur herdenkt haar overleden inwoners tijdens een Reveil

Geraardsbergen-300x300-800x600

Net als vorig jaar herdenkt het Lokaal Bestuur Geraardsbergen haar overleden inwoners tijdens een Reveil, om op die manier een stuk warmte te geven aan al wie door het leven moet zonder die ene persoon die hem/haar zo dierbaar was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

NINOVE/GERAARDSBERGEN - De langste koffieklets door Oost-Vlaanderen van Oxfam want het is nodig

Img_20211004_120831
Foto repro Marc Colpaert
 
Oxfam-Wereldwinkels viert dit jaar haar 50ste verjaardag, maar de strijd voor een eerlijke handel blijft nog steeds hoognodig. Om dit te benadrukken organiseert deze ngo tijdens de Week van de Fair Trade, dit gaat door van 6 tot en met 16 oktober, De Langste koffieklets. Er worden allerlei koffieklets evenementen georganiseerd doorheen heel het land.  
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Is er geen dokter in de zaal bel dan 1733 alleen in het weekend en op feestdagen

A_huisartsen_
Foto Marc Colpaert
 

Op vraag van enkele dokters brengen wij nog even onder uw aandacht, dat sinds dit jaar de medische wachtpost bereikbaar is via het nummer 1733, wel uitsluitend in het weekend of op feestdagen. Dit voor het Pajottenland, Geraardsbergen en Ninove.  Dus kunnen de inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland in het weekend en tijdens feestdagen er terecht voor dringende, medische problemen. De wachtpost is bereikbaar op het nummer 1733.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Willemsfonds zoekt GERAARDSBERGSE boekenschrijvers

Jim_3795
Willemsfonds Geraardsbergen wil boekenbeurs organiseren
 

Het Willemsfonds Geraardsbergen mikt op zaterdag 4 december ’21 om voor Geraarsdsbergse boekenschrijvers een gratis boekenbeurs te houden met de mogelijkheid dat men zijn/haar werken kan verkopen. Normaliter zal dit doorgaan op de 1ste verdieping van het Liberaal Gebouw, Markt, te Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGSE sportverenigingen zetten troeven in de kijker met promofilm

Chrome_svdo2jyd90
Geraardsbergse sportclubs willen jongeren overtuigen om zich aan te sluiten bij een lokale sportvereniging
 

Ben jij ook gebeten door sport? Vind de club van je dromen op www.geraardsbergen.be/sportverenigingen. Dat is de boodschap waarmee de Sportdienst van het lokaal bestuur van Geraardsbergen, de Sportraad en de Geraardsbergse sportclubs jongeren willen overtuigen om zich aan te sluiten bij een lokale sportvereniging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Rederijkerskamer speelt Haar Naam Was Sarah

Groepsfoto
De cast van Haar Naam Was Sarah
 

De Koninklijke Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd moest in 2020 noodgedwongen de laatste voorstellingen van Haar Naam Was Sarah in het Arjaantheater afgelasten. De voorstellingen die wél al plaatsvonden, konden rekenen op zeer positieve reacties dus wil de vereniging nu het weer kan extra voorstellingen organiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Sint-Catharinacollege opent haarsalon "Elements”

A0c9fb12-e86a-4cf3-ab6f-512f3b0e0bc5
De leerlingen haartooi verwelkomen u graag in het haarsalon "Elements"

7 Haarstilist van het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen ging van start met een eigen salon dat tevens in een nieuw jasje werd gestoken.

“Haarsalon Elements” van het Sint-Catharinacollege zorgt voortaan voor de juiste snit. Het salon gaat vanaf 28 september open en iedereen is er welkom om te genieten van de behandelingen. Het salon staat er elke dinsdag van 9u30 tot 12u en elke donderdag van 10u tot 17u voor u klaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GALMAARDEN - De Mark organiseert een Natuurreservatentocht met de Padstappers in de regio

A_bos_te_weining
Genieten van de mooie natuur. - foto Marc Colpaert
 
De natuurvereniging vzw De Mark uit Galmaarden organiseert samen met de steun van de Padstappers, een Natuurreservatentocht door de streek op zondag 26 september, met start ter hoogte van De Doos in De Gavers in Geraardsbergen. De VZW De Mark is een vereniging zonder winstoogmerk die zich al sedert 4 november 1988 bezig houdt met natuur- en educatieve reservaten en landschapsbeheer in het zuidelijke deel van de regio Pajottenland (Herne, Bever en Galmaarden). 
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Jimmy GODAERT | 21 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief