Artikels Archief van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Restauratie voorgevel Sint-Machariuskapel: een volgende stap in de renovatie van de Kunstacademie

Sint-machariuskapel

De gemeenteraad van 30 mei 2023 keurde de restauratie van de voorgevel van de Sint-Machariuskapel goed. De kapel is een onderdeel van de Kunstacademie, een iconische erfgoedparel die stap per stap wordt aangepast aan de noden van vandaag én morgen. Het lokaal bestuur rekent voor de restauratie op subsidies van het agentschap Onroerend Erfgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen helpt beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak

Editie_geraardsbergen_dender_1__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Al 8 jaar lang ondersteunt Lokaal Bestuur Geraardsbergen beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak. Van advies, over informatie en netwerking tot financiële en praktische ondersteuning: via haar specifieke starterswerking helpt het lokaal bestuur potentiële ondernemers de sprong naar het ondernemerschap te wagen en staat ze hen bij tijdens de soms moeilijke eerste maanden. “Dat onze starterswerking loont merken we onder meer aan de talrijke opkomst tijdens startersactiviteiten”, zegt schepen van Economie Rurik Van Landuyt.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ZANDBERGEN - Op donderdag 8 juni wordt de Benedenstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer

A_werken

De Benedenstraat in Zandbergen wordt op 8 juni afgesloten tussen de Jan De Coomanstraat en de Heetveldstraat omwille van het weghalen van een bouwkraan. Die dag is er geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer en voor fietsers. Doorgang voor voetgangers onder toezicht mogelijk. Omleiding via de Jan De Coomanstraat, Middenstraat en de Heetveldstraat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Aanstelling extern parkeerbedrijf laat meer ruimte voor maatschappelijke taken gemeenschapswachten

Editie_geraardsbergen_straat_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De gemeenteraad van 30 mei 2023 schaarde zich achter de idee om via een concessieovereenkomst een extern parkeerbedrijf aan te stellen dat mee controleert op foutparkeren in Geraardsbergen. Momenteel nemen de gemeenschapswachten van het lokaal bestuur deze taak op zich. Dankzij de aanstelling van een parkeerbedrijf kunnen zij zich meer toeleggen op hun maatschappelijke taken zoals het toezicht op veilige schoolomgevingen of de controle op sluikstort. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Helix, Duurzaam Educatiepunt zoekt een zomerlief

Natuur_tentoonstelling_bos_galmaarden__kopie_
Kom genieten van de natuur.- Foto Marc Colpaert
 
Met de zon die steeds vaker komt piepen, de vogels die 's ochtends zorgen voor een gratis concert en de vele dieren die in deze periode hun ware liefde vinden, zorgt ook De Helix voor zonnige activiteiten. Kan jij je ook niet bedwingen om naar buiten te gaan? Schrijf je dan zeker in voor één of meerdere van de volgende Helix-activiteiten:
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN introduceert pop-up fietsenstallingen voor evenementen

Img_1119__kopie_
Ingezonden foto
 

In Geraardsbergen werden voor het eerst pop-up fietsenstallingen gebruikt. Deze slimme dranghekkens moeten overlast van geparkeerde fietsen bij grotere evenementen in de stad voorkomen. Tijdens de populaire familiefietstocht van de lokale fietsclub vzw De Bergezelkes vorige zondag 28 mei in Moerbeke, werden deze tijdelijke fietsenstallingen veelvuldig getest én goedgekeurd. Geraardsbergen wil naast wielerstad ook groeien naar een fietsstad. Daarom trekt ze in haar meerjarenplan volop de kaart van de fiets, met als doel van Geraardsbergen een stad te maken waar  

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Marcel Nevraumont nog maar 77 is niet meer onder ons

20230530_102854
Marcel uiterst rechts op de foto van meer dan 20 jaar terug.- Foto archief marc Colpaert
 

Marcel Nevraumont uit Geraardsbergen maar sinds enige jaren woonachtig aan de kust is op 77-jarige leeftijd overleden, hij was de voormalig grootmeester van de Broederschap van Manneken Pis, daarnaast ook sociaal rechter en stadsgids. Marcel Nevraumont ijverde als geen ander voor de promotie van de toeristische en folkloristische troeven van Geraardsbergen en de streek.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Heel wat volk op de avondmarkt in De Gavers

20230528_162844
Veel volk in De Gavers.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 28 mei werd er in het provinciaal domein De Gavers een avondmarkt georganiseerd en dat lokte heel wat mensen. Het werd zo erg dat er beslist werd om twee extra parkings open te stellen om de toevloed aan voertuigen in goede banen te kunen leiden. Zelfs de Politie moest ter plaatse komen om alles een beetje in orde te krijgen. Op Pinsterdag 28 mei  werd er op het domein De Gavers in Geraardsbergen een avondmarkt georganiseerd op de toegangsweg van de hoofdparking naar het centrale gedeelte van het domein. 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool Hunnegem viert erkenning als UNESCO-school

Image001__17_
Vrije Basisschool Hunnegem mag zich voortaan een 'UNESCO-school' noemen. De school trad toe tot het UNESCO-scholennetwerk.  Slechts een tiental Vlaamse scholen mag dit label dragen. "Het lidmaatschap is een garantie voor ouders en leerlingen dat er in onze scholen veel aandacht is voor universele idealen als vrede, verdraagzaamheid en duurzaamheid", klinkt het terecht trots bij de school. "Deze toetreding hebben we aan uitstekend onderwijs te danken, aangevuld met sterke en kwaliteitsvol uitgewerkte projecten” zegt een fiere directeur.  We willen van onze kinderen echte wereldburgers maken. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

 Heb je een rijbewijs volgens het bankkaartmodel? Dan controleer je best even de vervaldatum. De eerste exemplaren die destijds werden uitgereikt, vervallen binnenkort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

GERAARDSBERGEN - Zorgzame Buurten en Dag van de Buren in Geraardsbergen

Kaartje_burenuitnodiging_voor
 

Op vrijdag 26 mei is het Dag van de Buren. Ook Geraardsbergen neemt voor de eerste keer deel. Inwoners kunnen hun buren uitnodigen voor een hapje, drankje en gezellige babbel. Daarnaast ontvangen alle inwoners van Geraardsbergen Oost (Grimminge, Nieuwenhove, Waarbeke en Zandbergen) deze week een wenskaartje in de bus. Deze vier deelgemeenten maken namelijk deel uit van het project ‘Zorgzame Buurten'. De Dag van de Buren staat voor gezellig samenzijn met de mensen uit je straat of buurt.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Oxfam Werelwinkel Ninove-Atom en de Buurderij slaan de handen in mekaar

A_buurderij_5

Na de voorbije gesmaakte edities, bereiden Oxfam Wereldwinkel en de Buurderij de nieuwe Hello Fair Kookbox voor op zaterdag 3 juni. Een box boordevol lekkere en eerlijke producten worden aan huis geleverd. Met het bijgeleverd recept kan u gezellig kokkerellen voor familie of vrienden en een heerlijke maaltijd op de lentetafel toveren. Tegelijk steunt u hiermee de boeren van om de hoek én wereldwijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

VIANE - Vaderdagontbijt op zondag 11 juni ten voordele van het OZC Sint-Vincentius

20230519_102725
 
Het OZC Sint-Vincentius Viane en vestiging in Deftinge organiseren een vaderdagsontbijt op zondag 11 juni. Bestellen kan tot vrijdag 2 juni. Op zondag 11 juni tussen 8 en 10 uur worden deze aan huis geleverd in de gemeenten Geraardsbergen-centrum, Onkerzele, Schendelbeke, Moerbeke, Viane, Galmaarden-centrum, Tollembeek, Sint-Pieters-Kapelle en Bever. Wie wilt er nu niet genieten van een kraakvers vaderdagontbijt

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARSBERGEN - De volkstuinen zetten de deuren open

Editie_geraardsbergen_windmolen_2__kopie_
De volkstuintje openen de deuren.- Foto Marc Colpaert
 

De volkstuinen in Geraardsbergen zetten de deuren open op zondag 21 mei in Geraardsbergen. Men kan er terecht  voor een aanbod van plantjes, bloemen en kruiden. Wie dat wenst kan zelfs een grondstaal meebrengen uit zijn tuin om de pH-meting te laten uitvoeren. Op zondag 21 mei vanaf 10u tot 16u is iedereen van harte welkom op onze opentuindag op het volkstuinpark Sportkring, gelegen in de Zonnebloemstraat. Dit is rechtover de parking van Denderland Shopping Center.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Fraai werk over de Geraardsbergse dokter Arthur Broeckaert (1894-1977)

A_arthur_broeckaert

Onder ruime belangstelling vond op zondag 7 mei in de kapel van de voormalige priorij Hunnegem de voorstelling plaats van de fraaie publicatie "Over het literaire erfgoed van dr. Arthur Broeckaert  Schrijver tussen twee oorlogen". De auteur is Dirck Surdiacourt, die al jaren uitmunt door zijn schitterende publicaties over diverse facetten van het rijke cultureel verleden van de Oudenbergstad en haar omgeving. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Vlaams Belang Geraardsbergen tegen kazerne op Godsbergkouter

Johan_sirjacobs_vb
Johan Sirjacobs.- Ingezonden foto
 

Vlaams Belang Geraardsbergen spreekt zich duidelijk uit tegen de kazerne op de Godsbergkouter in Geraardsbergen en steunt het comité “Red de Godsbergkouter”. Het comité had CD&V, die zegt op te komen voor de landbouwers, om een standpunt gevraagd. Maar CD&V gaat in Geraardsbergen zonder verpinken akkoord met het opofferen van vele hectares goede landbouwgrond.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Nieuwe technologie ING speelt in op halvering van aantal kaartlezers en nieuwe vormen van cybercriminaliteit

A_ing_4
Foto Marc Colpaert
 

Klanten van ING België hoeven hun kaartlezer niet meer altijd en overal bij zich te hebben om ​in te loggen of ​een transactie ​te doen​ via hun computer. Dit kan voortaan met de ING QR Code, een primeur binnen het Belgische bankenlandschap. Op die manier maakt de bank thuisbankieren gemakkelijker voor particuliere en professionele klanten. Het is bovendien een antwoord op het fenomeen dat steeds minder mensen een kaartlezer bestellen, omdat ze meer mobiel bankieren. De slimme technologie waarmee de ING QR Code is ontwikkeld, is ten​​slotte een extra wapen in de strijd tegen cybercriminelen.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Politie GERAARDSBERGEN/Lierde reageert op groeiend aantal slachtoffers en organiseert infoavond over cybercrime

Info-avond_31mei2023__2_
 

Op woensdag 31 mei organiseert de politiezone een informatieve avond over cybercriminaliteit. Cybercriminelen worden steeds inventiever en proberen constant nieuwe manieren en kanalen te vinden om geld te stelen. Om bewustwording te creëren én ervoor te zorgen dat minder mensen in de val lopen, organiseert politie Geraardsbergen/lierde op 31 mei een cybercrime infoavond. Tijdens deze avond worden concrete voorbeelden besproken en tips gegeven om de kans op slachtofferschap te verkleinen. Vorig jaar ontving het onthaal van politiezone Geraardsbergen/Lierde bijna 300 aangiftes van slachtoffers die financieel nadeel hadden geleden door  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Oxfam Wereldwinkel Geraardsbergen viert haar 50-jarig bestaan

Oxfam_50jaar_cor__kopie_
 

De Oxfam Wereldwinkel Geraardsbergen bestaat ondertussen al 50 jaar in Geraardsbergen en dat wordt natuurlijk gevierd. De viering gaat door op zaterdag 13 mei om 10u in de hospitaalkerk van de kunstacademie. Ingang via de Grotestraat. U komt toch ook? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Op zoek naar 1000 handtekeningen voor het Pajots landschapspark u doet toch ook mee?

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Teken de petitie.- Foto Marc Colpaert
 

Vandaag hebben al 433 mensen de petitie ondertekend om een Pajots landschapspark te maken in het Pajotteland. De gemeenten Herne, Gooik en Galmaarden hebben op de valreep hun steun ingetrokken, omdat het voorstel niet zo heel duidelijk is. Vooral de landbouwers hebben veel vragen. Ondertussen keurden andere gemeenten zoals Geraardsbergen op 25 april het plan wel goed, de samenwerkingsovereenkomst binnen het kandidaatsdossier Landschapspark Vlaamse Ardennen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief