Artikels Archief van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Zandbergse 80-plussers warmen zich aan kommetje soep

Soepronde_zandbergen__kopie_
Ingezonden foto
 
Zo’n 55 Zandbergse 80-plussers kregen vandaag bezoek van de leerlingen van GO! Basisschool Klim Op en de Sint-Lutgardisbasisschool. Op het menu: een babbel en een kommetje soep. De soepronde is een initiatief van de dienst Samenleving van het lokaal bestuur in het kader van het project “Zorgzame Buurt”.
 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

A_foto_menschaert_griet
Ingezonden foto
 

Op 27 januari om 20 uur presenteert Griet Menschaert afkomstig uit Vollezele haar nieuw kunstboek ‘Some Body Help’ bij Museum Dr. Guislain in Gent. Ze werkte samen met 3 schrijvers. Het concept ontstond tijdens de lockdowns, waarin geen fysiek contact mogelijk was, terwijl we er juist zoveel nood aan hadden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARSBERGEN - Het moet veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen

Editie_geraardsbergen_straat_2__kopie_
Het kan veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen.- Foto Marc Colpaert
 
Er is omgevingvergunning gevraagd, na de afbraak van twee woningen daar op het terrein langs de noordkant Astridlaan en bij aansluiting –rode lichten- met Zonnebloemstraat voor; -grootwarenhuis (1500 m²), een fastfoodketen en petanqueterreinen. De VZW Rebus heeft tal van bezwaren en is van oordeel dat het veel veiliger kan voor de voetgangers en fietsers. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Groeiend verzet tegen de komst van een Waalse kazerne op 70 ha Vlaamse landbouwgrond

A_geraardsbergen_kouter
 
De steun voor "VZW Red de Godsbergkouter” neemt grote proporties aan. Na de voorlichtingsvergadering van 13 oktober 2022 in zaal De Kat in Ophasselt werd het meer en meer duidelijk dat het politiek duo Burgemeester Guido De Padt en Eerste Schepen Fernand Van Trimpont, zich geen snars aantrekken van de toekomst van de jonge landbouwers in Schendelbeke, Idegem en Smeerebbe-Vloerzegem.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Reizende expo rond verloren bezittingen komt naar 't stad

Stolenmemory_container__kopie_
 

Reizende expo #StolenMemory rond verloren bezittingen van oncentratiekampgevangenen tijdens de WO 2 komt naar Geraardsbergen. Van dinsdag 31 januari tot en met vrijdag 17 februari 2023 strijkt de reizende expo #StolenMemory neer op de Markt in Geraardsbergen. Deze beklijvende tentoonstelling vertelt het verhaal van de slachtoffers uit de concentratie- en werkkampen aan de hand van hun afgenomen bezittingen. De expo wordt aangevuld met heel wat andere initiatieven die op een serene manier terugblikken op de Holocaust. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Leesmarathon in de trouwzaal van het stadhuis

Geraardsbergen_stadhuis_2__kopie_
Foto archief marc colpaert
 
Als afsluiter van de Week van de Poëzie (26 januari tot en met 1 februari) houdt de bibliotheek een leesmarathon waarbij vrijwilligers teksten voorlezen over de Holocaust. Er is een marathon voor kinderen en eentje voor volwassenen. 1 februari, van 14 tot 16 uur voor kinderen tot 14 jaar; van 19 tot 21 uur voor jongeren en volwassenen. Locatie: trouwzaal stadhuis. Burgers die zelf een tekstfragment willen voorlezen

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSERGEN - Geraardsbergen blijft maar rommelen in de ruimtelijke (wan)orde!!

Editie_geraardsbergen_markt_2__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 
Groen Geraardsbergen stelt vast dat de stad maar bouwvergunningen aflevert dat het een lieve (on)lust is. Naast de vele particuliere projecten, staan er ook een aantal “monster”-project aan te komen, à la “Wibra”, “Taalmeers”, “oud postgebouw”, “Fun”, “Vooruitzichtstraat”. Al deze grootse projecten hebben één ding gemeen, ze richten zich tot de gegoede middenklasse. Gezinnen met een laag inkomen laat men links liggen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Giesbaargse Jeugd organiseert opnieuw talentenjacht

Dsc_0032__kopie_
Een beeld van 2019. - Ingezonden foto
 
Op zaterdag 4 februari 2023 organiseert de Giesbaargse Jeugd zijn jaarlijkse talentenjacht. Jonge inwonertjes tussen 6 en 12 jaar kunnen die dag gratis hun talenten ontdekken bij tal van lokale handelaars en organisaties. Inschrijven voor de talentenjacht kan op zaterdag 21 januari van 9 tot 12 uur in jeugdcentrum De Spiraal.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Op ’t gemak? CD&V-vrouwen strijden tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven

Wittelintjes_katrien
Ingezonden foto
 
In het kader van de jaarlijkse Wittelintjesactie waarbij geweld op vrouwen onder de aandacht wordt gebracht, bracht Geraardsbergs Vrouw & Maatschappijvoorzitster Katrien Blancke een bezoek aan verschillende cafés om het barpersoneel te sensibiliseren rond grensoverschrijdend gedrag van klanten en hoe hier adequaat tegen op te treden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN/GALMAARDEN - Natuurpunt Boven-Dender organiseert een wandeling op 22 januari

Editie_galmaarden_bosberg_5
Foto Marc Colpaert
 
Wie op een leuke manier zijn eigen streek wilt komenontdekken moet zeker eens naar de Bosberg komen op zondag 22 januari. De organisatie Natuurpunt  Boven-Dender organiseert een wandeling van een 8-tal km vanaf de Bosberg op de grens van Geraardsbergen en Galmaarden naar de Markvallei en terug, met aandacht voor landschap, cultuur en historie. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Lidwine D'Haese van het Broodhuis is niet meer onder ons

Editie_galmaarden_kerkhof_2__kopie_
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 

Albert Schrever uit Geraardsbergen liet ons weten dat mevrouw Lidwine D'Haese, van het "Broodhuis" in de Lessensestraat (voorheen in de Collegestraat) is overleden op 92 jarige leeftijd. Ze was de dochter van Bert d'Haese-Tinel, een voorman in de Vlaamse ontvoogding. Ze was ook de zus (en meter) van beeldhouwer Roel D'Haese. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De mensen van Glen TaneraWhisky Society gaan op stap

A_geraardsbergen_whisky_4
 

Tussen alle Kerst- en Nieuwjaarsgeweld door brengen we u graag op de hoogte van onze eerste activiteit in 2023 ! Wat meer bewegen in het nieuwe jaar als goed voornemen ? Zelfs dát kan bij Glen Tanera Whisky Society ! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Eerste editie van het MUT-festival dat is lopen en feesten

Editie_geraardsbergen_manneke_pis_2__kopie_
Illustratiebeeld.- foto Marc Colpaert
 

Op 22 april 2023 organiseren enkele lokale traillopers de eerste editie van het MUT-festival (Muur Ultra Trail). Dat is niet zomaar een loopwedstrijd, maar een duurzaam totaalconcept met één van de steilste off-road parcours der Vlaamse trail runs én een bijhorend muziekfestival.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Update! Gemeente zonder gemeentehuis: Lokaal Bestuur Geraardsbergen krijgt samen met 9 andere lokale besturen subsidie voor project ‘Dienstverlening van de toekomst’

Editie_geraardsbergen_processie_5__kopie_
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 

Met ‘Gemeente zonder gemeentehuis’ subsidieert de Vlaamse Overheid innovatieve projecten die inzetten op digitalisering. Lokaal Bestuur Geraardsbergen en 9 andere lokale besturen sloegen onder impuls van Polis (provincie Oost-Vlaanderen) de handen in elkaar en dienden samen het project ‘Dienstverlening van de toekomst’ in. Burgemeester Guido De Padt is verheugd dat de Vlaamse regering haar geloof in het project bekrachtigt met een gezamenlijke subsidie van 1.398.038,05 euro.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Animal Rights zette de meest gehoorde mythes over de jacht op een rijtje

A_konijn_3
Het zinloos doodschieten van onschuldige beesten is nooit goed te praten. - ingezonden foto
 

Zowel in België als in Nederland is het doodschieten van wilde dieren nog steeds een populair tijdverdrijf. Jagers grijpen iedere gelegenheid aan om sympathie op te wekken voor hun bloedsport: ze verspreiden desinformatie en drogredenen om de publieke opinie gunstig te stemmen. Zo wordt vaak beweerd dat de dieren die door jagers gedood worden nauwelijks of geen pijn ervaren wanneer ze worden neergeschoten. Maar dit is zelden het geval. Heel wat dieren worden enkel verwond, weten te ontkomen en sterven daarna soms nog na een akelige doodstrijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Een rommel- en antiekmarkt in de Spiraal op kerstdag

20221225_102356
Foto Marc Colpaert
 
Wie op kerstdag niet wist wat te doen wel dan was er de rommel- en antiekmarkt in de zaal De Spiraal in Geraardsbergen. Een veertigtal standjes stonden in de zaal en daartussen kuierden heel wat mensen op zoek om een koopje te doen. Er waren heel wat antieke beeldjes voor handen, sommige kosten wel tot 200 euro, andere gingen dan weer de deur uit voor 5 euro. De organisatie was in handen van Hobby Club. Al vlug was de parking volzet
 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Wijkcentrum De Poort bezorgt 20-tal gezinnen een onvergetelijke kerst

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 

Voor wie het financieel niet breed heeft, zijn de feestdagen vaak allesbehalve evident. Wijkcentrum De Poort zorgde daarom dinsdag voor een onvergetelijk kerstfeest voor onze meest kwetsbare inwoners. Met een kerstmenu aan een klein prijsje, een mooi cadeau voor de kinderen en een leuke attentie voor de volwassenen. Dit hartverwarmend moment wordt mee mogelijk gemaakt door de steun van verschillende schenkers die niet alleen tijdens kerst maar het hele jaar door wijkcentrum De Poort een warm hart toedragen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Financiën Lokaal Bestuur Geraardsbergen blijven gezond, ook met ambitieus investeringsprogramma en sterk stijgende kosten

Editie_geraardsbergen_processie_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Het derde aanpassing meerjarenplan 2020-2025 werd zopas voorgesteld. Het lokaal bestuur blijft structureel financieel gezond, ondanks de stijgende energie-en personeelskosten en de duurdere aanbestedingsprijzen. Dat blijkt uit de derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 dat tijdens de gemeenteraad van 20 december werd voorgesteld. De sterke stijging van kosten betekent echter niet dat het lokaal bestuur de investeringskraan dichtdraait. Het blijft investeren in Geraardsbergen en zijn burgers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief