NINOVE/GERAARDSBERGEN – Graag meer testcentra openen in onze streek

C21 Css

NINOVE/GERAARDSBERGEN – Graag meer testcentra openen in onze streek

Editie_ninove_vaccinatiecentrum_3__kopie_
Het testcentrum in Ninove ligt pal naast het vaccinatiecentrum.-Foto Marc Colpaert
 
De werklast is veel te hoog in de testcentra in Ninove en Geraardsbergen. De vierde golf is in volle opmars en dat zullen we geweten hebben, zeker in de testcentra in onze regio. En ook al draaien de vaccinatiecentra's bijna terug op volle toeren, dat zal niet dadelijk veel veranderen aan de situatie. Burgemeester Tania De Jonge uit Ninove en burgemeester Guido De Padt uit Geraardsbergen doen dan ook een warme oproep, dat andere gemeenten in onze regio hun testcentra opnieuw openen.
 
Omdat de laatste weken tal van testcentra in de omliggende steden en gemeenten de deuren sloten en tel daar dan nog eens de vierde golf met stijgende coronacijfers bij, dan is de catastrofe volledig. Dit zorgt ervoor dat de werklast in de testcentra van Ninove en Geraardsbergen ondertussen bijna onhoudbaar hoog aan het worden zijn. Volgens de gegevens werden in testcentra in Ninove en Geraardsbergen op één  maand een recordaantal coronatesten afgenomen, men spreekt van meer dan 6000 testen op 20 dagen. Dat is drie keer zoveel als in de maand september.
 

Die forse stijging komt vooral door de vierde golf, maar ook doordat verschillende testcentra in de omliggende steden en gemeenten sloten. Ruim 30 procent van de afgenomen testen zijn van burgers buiten het eigen grondgebied. Burgemeester Tania De Jonge uit Ninove en burgemeester Guido De Padt uit Geraardsbergen doen dan ook een warme oproep, dat andere gemeenten in onze regio hun testcentra opnieuw moeten openen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief