NINOVE/GALM/GBERGEN - Het stiltegebied bestaat 20 jaar en straks is er ook een boek over

C21

NINOVE/GALM/GBERGEN - Het stiltegebied bestaat 20 jaar en straks is er ook een boek over

Editiepajot_galmaarden_congoberg__kopie_
Vanaf de Congoberg heeft u een zicht op het stiltegebied.- Foto Marc Colpaert
 
In 2002 stonden Ninove, Geraardsbergen en Galmaarden aan de wieg van het eerste stiltegebied van Vlaanderen. Dit was gelegen voor een groot deel op het grondgebied van Vollezele, maar ook in Denderwindeke en Waarbeke. Recent kreeg het Stiltegebied Dender-Mark een internationale erkenning als eerste ‘Urban Quiet Park’ van België en het derde in Europa. Eric Cosyns uit Ninove maakt ondertussen werk van een mooi lees- en kijkboek over dit unieke landschap tussen Dender en Mark. Vanaf de maand mei kan je het resultaat in huis halen.
 
20 jaar Stiltegebied Dender-Mark, dat moeten we vieren en waarom niet met een boek  Dit wondermooie landschap ligt aan de oorsprong van alle erkende stiltegebieden in Vlaanderen. Het was namelijk het eerste stiltegebied in Vlaanderen. Hierbovenop kwam onlangs de internationale erkenning als eerste ‘Urban Quiet Park’ van ons land en derde in Europa. Hoog tijd om de rijke geschiedenis en de vele kwaliteiten ervan beter te leren kennen.
 
Eric Cosyns is al van kindsbeen af geboeid door natuur en geschiedenis. In de voorbije halve eeuw groeide zijn liefde voor de landschappen en de natuur van zijn geboortestreek. In 1990 gaf hij mee vorm aan het Landschapscharter Dender en Mark waarin het concept ‘stiltegebied’ voor het eerst aan bod kwam.
 
Met jouw hulp houden we in mei 2022, bij de opening van het bezoekersportaal Bronhuis Dender-Mark in Waarbeke, een grandioos boek boven de doopvont. Voel jij ook als bewoner of bezoeker liefde voor deze unieke streek? Steun dan nu dit boekproject!
Het boek is tot eind maart verkrijgbaar aan de speciale voorintekenprijs van 30 euro (tot eind maart, nadien winkelprijs van 40 euro), af te halen bij jou in de buurt, in Galmaarden, Geraardsbergen of Ninove. via www.tussendenderenmark.be . 

Noteer ook 31 mei in je agenda, dan staat voor iedereen die voorintekent de feestelijke boekvoorstelling in cc De Plomblom gepland.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief