GERAARDSBERGEN - doet op 10 december mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International Vlaanderen

C21

GERAARDSBERGEN - doet op 10 december mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International Vlaanderen

2fb2f8d1-1a37-40c2-aa24-afb3f1ab8cd1

Op zaterdag 10 december kan men meedoen aan de schrijfmarathon in de wereldwinkel (Weverijstraat 123) van 9u30 tot 12u30 en van 14u tot 17u en de bibliotheek (Gasthuisstraat 28) van 9u tot 12u. Iedereen wordt uitgenodigd om eens langs te komen en een brief/kaart te schrijven. Die stapels brieven en kaarten zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund.  

Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij. Jouw brief kan ook een leven veranderen.

Ieder jaar rond 10 december, Internationale dag van de Mensenrechten, schrijven mensen van over de hele wereld miljoenen brieven tegen onrecht. Ze komen in actie voor tien moedige mensen die onterecht vastzitten, bedreigd of gefolterd worden of gedood zijn. Ook in Geraardsbergen komen mensen samen tijdens de Schrijfmarathon van Amnesty International. Ze doen mee met ’s werelds grootste mensenrechtencampagne; ze schrijven een brief en veranderen een leven.

Tijdens de Schrijfmarathon schrijven mensen van over de hele wereld stapels brieven naar machthebbers om hen onder druk te zetten om het onrecht in hun land aan te pakken. Dit jaar eist Amnesty International opnieuw gerechtigheid voor tien moedige mensen en groepen die onze steun hard nodig hebben. Onder hen een demonstrant voor verandering uit de Rif-regio in Marokko die 20 jaar cel kreeg voor het uiten van zijn mening, een klimaatactivist uit Bangladesh die een celstraf riskeert, drie vrouwen uit Zimbabwe die werden ontvoerd, geslagen, seksueel misbruikt en vastgezet voor hun protest en twee transvrouwen uit Paraguay die demonstreren voor transrechten in hun land. 

Brieven schrijven werkt

Samen in actie komen zorgt voor verandering. Dat bewijst de Schrijfmarathon ieder jaar weer. Amnesty’s Schrijfmarathon viert dit jaar haar 21ste verjaardag. Sinds 2001 konden briefschrijvers van over de hele wereld samen al meer dan 100 mensenlevens veranderen. Vorig jaar werden wereldwijd maar liefst 4,657,104 brieven, kaartjes en handtekeningen verstuurd. Dankzij hun brieven kwamen mensen vrij die onterecht gevangen zaten, of kregen ze gerechtigheid of bescherming. En ook maakten de vele steunbetuigingen en internationale aandacht een groot verschil. 

 

 

Meer informatie: www.schrijfmarathon.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief