Een nieuw radiostation Radio Nova in Galmaarden

C21

Een nieuw radiostation Radio Nova in Galmaarden

20240426_201746__kopie_
Ingezonden foto
 
In Galmaarden/Moerbeke is er sinds kort een nieuw radiostation gestart. De nieuwe radiotelg kreeg de naam  "Radio Nova". Omdat er geen mogelijkheid is om een officiële FM-licentie aan te vragen is radio Nova enkel te beluisteren via het internet. Het radiostation kreeg de slogan "Eigenzinnig, Anders!" mee.  Net omdat wij ons willen onderscheiden van andere radiostations. Radio Nova is eigenzinnig in muziekkeuze en anders dan de anderen ....
 
Het format van Radio Nova heeft een duidelijk profiel. Opbeurende oldies (jaren 50-60-70) worden er afgewisseld met veel Vlaamse en Hollandse songs, een instrumentale en/of duitse plaat. Om deze gerichte doelgroep te bedienen worden de hedendaagse beats bewust achterwege gelaten. Een breed format behoort allang niet meer tot het hedendaagse medialandschap en daar willen wij ons ook in onderscheiden. Ondertussen is radio Nova uitgegroeid tot een volwaardig radiostation met verschillende presentatoren die in het verleden al hun dj sporen ruimschoots verdient hebben.
 
Ook is er ieder uur een volwaardig professioneel nieuwsbulletin. Radio Nova heeft een in-house radiostudio maar meestal maakt iedere presentator zijn programma's gewoon thuis, dat gebeurt soms ook helemaal live met videostream op onze website. Een milieuvriendelijke en flexibele oplossing voor de presentator, zo moet de man/vrouw zich niet onnodig verplaatsen. Uiteraard proberen we ook de regionale kaart te trekken. Voor een internetstation dat wereldwijd te ontvangen is, is dit niet zo vanzelfsprekend.
 

We zijn onlangs een samenwerking gestart met de "VZW Helpende handjes voor jou". Maar liefst 1 op 5 Vlaamse kinderen en jongeren kampt met deze psychische problemen waardoor ze bijvoorbeeld vroegtijdig de schoolbanken verlaten, spijbelen, in een depressie, en/of moeilijke thuissituatie terechtkomen. Hoe is radio Nova te beluisteren? Via het internet op www.radionova.be. Sinds vorig jaar heeft radio Nova ook een professioneel gemaakte Radio Nova APP. Met deze app kan je rechtstreeks naar de FB pagina gaan, maar ook de website bezoeken en kan je zelfs live chatten met de presentator. Op de APP wordt de cover en de songtitel weergegeven van de huidige song. De Radio Nova APP is beschikbaar voor Android en IOS en kan gedownload worden in de appstore. Ga naar www.radionova.be voor alle info hierover. Indien je een internet radio hebt, kan je ons ook daar terugvinden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief