Het overstromingsrisico aanzienlijk laten dalen in de Denderstreek, reacties van N-VA Ninove en Geraardsbergen

C21

Het overstromingsrisico aanzienlijk laten dalen in de Denderstreek, reacties van N-VA Ninove en Geraardsbergen

Image__7_
Dat de Denderstreek gevoelig is voor overstromingen bleek nog begin dit jaar. De Vlaamse Regering en de Provincie Oost-Vlaanderen keuren een plan goed dat het overstromingsrisico vanuit de Dender aanzienlijk moet doen dalen en tegelijkertijd kansen biedt om wonen, werken en leven in de Dendervallei aantrekkelijker te maken. “De maatregelen en projecten uit het Strategisch Plan zullen stap voor stap worden uitgevoerd. Hiervoor werd een uitvoeringsprogramma opgemaakt. De totale uitvoering van het plan zal een 20-tal jaar in beslag nemen en zal volgens een eerste schatting 130 miljoen euro kosten. Een eerste reeks projecten staat al de komende jaren gepland”, aldus de Vlaamse ministers van Mobiliteit en Openbare Werken en Omgeving.
 
Reactie N-VA Ninove en  Geraardsbergen op het Strategisch Plan Denderbekken
 
Steven  Vanden Berghe (voorzitter N-VA Ninove) en Aldo Van der Auwera (voorzitter N-VA Geraardsbergen) "De stappen die de Vlaamse regering  heeft genomen juichen we enorm toe. Eindelijk komt er beweging in dit heel belangrijk dossier voor de Denderstreek, Ninove en Geraardsbergen dankzij de steun van de N-VA ministers Zuhal Demir en Matthias Diependaele."
 
Jeroen Van Assche (Ninove ) "De goedkeuring van dit Strategisch Plan voor de Dendervallei is een belangrijke eerste stap maar vele stappen moeten nog volgen. De heraanleg van de stuwen waar we nu al jaren op wachten in de Denderstreek moet een prioritair investeringsdossier zijn voor de volgende Vlaamse regering."
 
Ilse  Roggeman (Geraardsbergen) "Het dossier van de stuwen en sluizen is jaren blijven liggen in de schuif van Open VLD minister Lydia Peeters maar ook het activisme van Milieufront Omer Wattez is absoluut te verwerpen. Vanuit de N-VA-afdelingen in de Denderstreek zullen we blijvend druk zetten op dit dossier zodat onze inwoners niet steeds ongerust moeten zijn dat bij zware regenval hun woningen onderlopen."

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief