Laatste artikels van Bruegel 2019

TERNAT - Bruegel en Pol De Mont in Wambeek samen op muurschildering

Dscn2386_knip
 

De in 1978 door H. Deriemaecker op de afsluitingsmuur van de voormalige hoeve Bellemans aangebrachte hoofden van Bruegel en Pol de Mont werden vandaag voor de tweede keer gerestaureerd door Guy Van Vreckem, in opdracht van de organisatoren van de Wammekse Feesten..

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Guido Van Cauwelaert
 

Week van de Korte Keten bij de ambassadeurs in het Pajottenland en de Zennevallei

Dsc_9472__large_
 

 De voorbije tien jaar organiseerden een aantal Pajotse producenten meermaals opendeurdagen op hun bedrijf. Of plaatsten restaurants Pajotse menu’s op de kaart. Pajottenland+ bundelde deze activiteiten en zorgde steeds voor de communicatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

(H)echt HERNE stelt Mayken van Herfelingen als zijn derde kubus voor

Kubus_3_herfelingen__2_
(H)echt HERNE stelt Mayken van Herfelingen als zijn derde kubus voor - © Deschuyffeleer
 

In aanwezigheid van onder meer de grondeigenaars stelde (H)echt Herne zijn derde landschapskubus voor aan het gemeentebestuur. Die werd ingeplant in de Mollestraat in Herfelingen op een boogscheut van de grens met Heikruis. ‘Kubus 3’  in de reeks van vier gaat voortaan door de wereld met de welluidende naam Mayken van Herfelingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

“Breugels FietsFeestbier” het nieuwe biertje voor het Pajottenland

Dsc_9483_01__large_
 

In opdracht van Pajottenland+ en ter gelegenheid van het Breugel FietsFeest bracht hobby brouwer Raymond De Saegher een speciaal biertje op de markt, het Breugels FietsFeestbier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend

Fietsfeest
BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder bekend organiseren Pajottenland+, Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Brouwerij Lindemans en Landelijke Gilden op zondag 24 juni de eersteling van hun Bruegels Fietsfeest onder het motto ‘Fiets, Proef, Geniet’. Nu de website www.bruegelsfietsfeest.be online is kan er ook meteen al ingeschreven worden voor een van de tien fietsroutes......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Deelnemers erfgoeddag kiezen mooiste plekjes

Klapscheutmolenwies2
Dat de Klapscheutmolen verkozen werd tot 3de favoriete plekje is alvast een opsteker voor Wies De Troch, die nog fondsen zoekt voor de restauratie van het interieur van de molen.
 

Tijdens Erfgoeddag konden de Ternattenaren hun stem uitbrengen voor hun favoriete plekje in de gemeente. De Dreef werd met 27% van de stemmen tot winnaar werd uitgeroepen. Knap tweede was Plukplek, biologisch luinbouwbedrijf in de Heirbaan. De Klapscheutmolen vervolledigde de top drie. Een opsteker voor Wies De Troch, die nog fondsen zoekt voor de restauratie van het interieur van de molen. Wies mocht die dag ook bezoekers ontvangen uit heel Vlaanderen, in het kader van de Bruegelwandeling die die dag officieel werd ingewandeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Bruegels FietsFeest: fiets, proef en geniet in het PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI

Img_2949
Op 24 juni wordt er een Brueghel fietsfeest gehouden. Foto © Marc Sluys
 

 Op zondag 24 juni springt iedereen op de fiets voor het Bruegels FietsFeest. Tien fietsroutes van 25 tot 90 kilometer leiden de recreatieve en meer geoefende fietsers door tien gemeenten van het glooiende Pajottenland en de Zennevallei. Met stops bij twintig ambassadeurs van het Pajottenland, zowel producenten als horecazaken. Maar ook met linken naar… Bruegel, lambiekbier en Brabantse trekpaarden. Er komt zelf ‘n Bruegels FietsFeestbiertje voor die dag én een onvergetelijk slotfeest bij brouwerij Lindemans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

TERNAT is een Groene Halte met Bruegelwandeling

Lugo_152groenehalte_110418_met_kaart_en_voorpagina_boven_resized
 

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.De wandeling kreeg de naam Bruegelwandeling. "Pieter Bruegel vond in zijn Brusselse periode, op het einde van zijn leven, immers inspiratie voor zijn schilderijen en prenten in de kerken en landschappen van Ternat en Sint-Anna-Pede", zegt schepen voor toerisme Guido Van Cauwelaert. Zaterdag om 9.30 uur inhuldiging. Afspraak aan station Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2018
EP
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief