Laatste artikels van Bruegel 2019

HERNE/BEVER – Illustratoren gezocht om mee te werken aan de grote Bruegelherdenking

Naamloos
HERNE/BEVER – Illustratoren gezocht om mee te werken aan de grote Bruegelherdenking - Affiche
 

Naar aanleiding van de herdenking in 2019 van het 450 jaar geleden overlijden van Pieter Bruegel is de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei nog op zoek naar een viertal illustratoren die dan samen met de bekende illustrator Carll Cneut in de streek op pad zullen gaan om op de activiteiten rond Bruegel live te tekenen op reproducties van de befaamde schilder......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Bruegel en Pol De Mont in Wambeek samen op muurschildering

Dscn2386_knip
 

De in 1978 door H. Deriemaecker op de afsluitingsmuur van de voormalige hoeve Bellemans aangebrachte hoofden van Bruegel en Pol de Mont werden vandaag voor de tweede keer gerestaureerd door Guy Van Vreckem, in opdracht van de organisatoren van de Wammekse Feesten..

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Deelnemers erfgoeddag kiezen mooiste plekjes

Klapscheutmolenwies2
Dat de Klapscheutmolen verkozen werd tot 3de favoriete plekje is alvast een opsteker voor Wies De Troch, die nog fondsen zoekt voor de restauratie van het interieur van de molen.
 

Tijdens Erfgoeddag konden de Ternattenaren hun stem uitbrengen voor hun favoriete plekje in de gemeente. De Dreef werd met 27% van de stemmen tot winnaar werd uitgeroepen. Knap tweede was Plukplek, biologisch luinbouwbedrijf in de Heirbaan. De Klapscheutmolen vervolledigde de top drie. Een opsteker voor Wies De Troch, die nog fondsen zoekt voor de restauratie van het interieur van de molen. Wies mocht die dag ook bezoekers ontvangen uit heel Vlaanderen, in het kader van de Bruegelwandeling die die dag officieel werd ingewandeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT is een Groene Halte met Bruegelwandeling

Lugo_152groenehalte_110418_met_kaart_en_voorpagina_boven_resized
 

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.De wandeling kreeg de naam Bruegelwandeling. "Pieter Bruegel vond in zijn Brusselse periode, op het einde van zijn leven, immers inspiratie voor zijn schilderijen en prenten in de kerken en landschappen van Ternat en Sint-Anna-Pede", zegt schepen voor toerisme Guido Van Cauwelaert. Zaterdag om 9.30 uur inhuldiging. Afspraak aan station Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2018
EP
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief