DILBEEK - Gemeenteschool De Klimop kent uitbreiding

C21

DILBEEK - Gemeenteschool De Klimop kent uitbreiding

Editiepajot_dilbeek_klimop_foto_steven_walravens__1_
 
Editiepajot_dilbeek_klimop_foto_steven_walravens
 

Het gemeentebestuur heeft de eerste steen van de school De Klimop gelegd in 1997 en de school is in gebruik genomen in 2000. Bij de bouw van de school was afgesproken dat een aantal werken later zouden uitgevoerd worden. Tussen 2000 en nu is de leraarszaal volledig ingericht, heeft de turnzaal een aangepaste verduistering gekregen en is het EHBO-lokaal volledig uitgerust, naast de vele investeringen op pedagogisch- en informatica-vlak.

In de meimaand zijn de werken met aannemer NV J. Van Hoorebeeck begonnen, zijnde het vervangen van de bestaande jongenstoiletten, het voorzien van een aangepaste verlichting en geluidsisolatie in het lokaal gebruikt door de gemeentelijke muziekacademie, het uitwerken van een overkapping op de bestaande speelplaats zodat de leerlingen bij slecht weer beschermd op de speelplaats aanwezig kunnen zijn en achter de turnzaal is de speelweide ingericht als een multifunctionele speel- en sportruimte.
De overkapping is speels en luchtig opgevat en dit in volle overeenstemming met de bestaande gebouwen. De paviljoenvormen en de verschillende schakeringen zorgen ervoor dat, ondanks de nodige metalen constructie, het geheel luchtig overkomt.
De multifunctionele ruimte bestaat uit een zandbak met mogelijkheid tot verspringen, wandelpaden, voetbal- volleybal- en basketbalterreinen en een vrije speelruimte.
Op het terrein is een moerasje voorzien met aangepaste planten en een weerstation. Het moerasje wordt gebruikt in de wetenschapslessen en zal een natuurlijk biotoop doen ontstaan.
In de zandbak staat een multifunctioneel speeltuig waar de kinderen naar hartelust hun kunstjes op een veilige wijze kunnen demonstreren.
Deze multifunctionele ruimte is enig in haar soort en getuigt van de moderne visie die het gemeentebestuur heeft over het creatief en gezond doorbrengen van de vrije tijd in onze scholen. Wij willen onze kinderen ook buiten de lestijden het gevoel en de mogelijkheden bieden om zich thuis te voelen. De kinderen moeten kunnen leven, werken en spelen in een sfeer die hun motivatie stimuleert en hun honger naar kennis en wetenschap bevordert in een aangepast kader. Want in ons onderwijs wordt de basis gelegd van het levenslang leren.
We beschouwen ons onderwijs als een wortel; die groeit, moet gevoed worden, brengt leven voort, maar kan ook verschrompelen. Om te overleven moet hij voortdurend zichzelf vernieuwen en vertakken. Aan deze vernieuwing willen wij in onze scholen blijven werken om de ons toevertrouwde kinderen een aangename levensperiode te bieden.
Het geheel kost aan het gemeentebestuur € 520 000, het zoveelste bewijs dat het gemeentebestuur zeer veel belang hecht aan goed georganiseerd onderwijs.
 
Georges De Vliegher
Schepen voor onderwijs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief