Vanaf maandag 15 april werken aan 6 haltes op Ninoofsesteenweg in DILBEEK

C21

Vanaf maandag 15 april werken aan 6 haltes op Ninoofsesteenweg in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2024-04-12_om_09
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 15 april 2024 aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. De haltes ‘Kaudenaarde’ en ‘Stelplaats’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron.
De haltehavens van 'Schepdaal centrum' krijgen in het najaar van 2024 een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Eylenboschstraat en de Wijngaardstraat. Als alles volgens planning verloopt, duren de eerste werken tot aan de start van het bouwverlof in juli. Doorgaand verkeer kan steeds over een rijstrook langs de werfzone rijden.

Werken bushaltes Kaudenaarde tot aan zomers bouwverlof
Wegen en Verkeer past de bushaltes op alle locaties opeenvolgend aan. De werken starten op maandag 15 april aan de bushaltes ‘Kaudenaarde’ en duren hier tot aan het bouwverlof midden juli. Na het bouwverlof wordt vanaf maandag 6 augustus gewerkt aan de bushaltes ‘Stelplaats’. We richten deze locatie bovendien in als Hoppinpunt. Weggebruikers kunnen aan een Hoppinpunt vlot overstappen op verschillende vervoermiddelen. Alle informatie is steeds terug te vinden op de Hoppinzuil. De bushaltes Schepdaal en verdere aanpassingen aan het kruispunt met de Emile Eylenboschstraat worden in het najaar van 2024 uitgevoerd.
Een rijstrook beschikbaar op gewestweg aan bushalte Kaudenaarde
Er wordt per rijrichting gewerkt, waarbij telkens één rijstrook, de parkeerstrook en het fietspad worden ingenomen. De Ninoofsesteenweg kan zo steeds open blijven. Fietsers worden aan de verkeerslichten van het kruispunt met Kaudenaardestraat naar het fietspad aan de overkant geleid. Het doorgaand verkeer rijdt over een rijstrook langs de werfzone. Voetgangers steken over en wandelen aan de overkant van de weg verder. De Lijn plaatst net buiten de werfzone tijdelijke haltes. Het openbaar vervoer kan lichte vertraging oplopen, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. 
Toegankelijke bushaltes en veiliger oversteken aan Eylenboschstraat
“De 6 bushaltes krijgen in beide richtingen een verhoogd perron, waar iedereen comfortabel kan op- en afstappen. Aan de bushalte 'Stelplaats' blijft de bus langs de rijweg halt houden, maar aan de bushalte ‘Kaudenaarde’ stopt de bus voortaan op de rijbaan. De haltehavens van 'Schepdaal centrum' krijgen in de toekomst een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Eylenboschstraat en de Wijngaardstraat. Ter hoogte van deze nieuwe haltes met verhoogd perron aan de tramsite in Schepdaal passen we ook nog de verkeerslichten en schuine zebrapaden aan. De zebrapaden worden recht aangelegd, zodat mensen veiliger de gewestweg kunnen kruisen aan het kruispunt met de Emile Eylenboschstraat”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 
 
Ook toegankelijke bushaltes en Hoppinpunten op N8 in Roosdaal en Eizeringen 
In Roosdaal worden beide perrons van de bushaltes Pamel Schoon Verbond verhoogd. Deze halte wordt na de aanpassing ook ingericht als Hoppinpunt. Voor het toekomstige Hoppinpunt aan Eizeringen onderzoekt een studiebureau in opdracht van Wegen en Verkeer de mogelijkheid voor een Park en Ride parking (P+R) met extra fietsenstalling en de mogelijke uitbreiding van halteplaatsen op de Assesteenweg (N285). Een P+R-parking is een oplossing om de auto of fiets makkelijk en tegen bepaalde voorwaarden in een parking in de buurt van de gewestweg te parkeren. Vanaf de P+R vindt iedereen een directe aansluiting op het openbaar vervoer.
 
Beter toegankelijke haltes voor bus- en tramgebruikers
Op- en afstappen van een bus of tram moet voor iedereen mogelijk en comfortabel zijn. Per jaar verbetert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om die reden tussen de 100 à 125 bus- en tramhaltes. We verhogen perrons, zorgen voor een bredere doorgang en werken met aangepaste materialen voor bijvoorbeeld slechtzienden. In overleg met De Lijn en de lokale besturen bepalen we de prioritaire haltes. Uiteraard nemen we ook alle haltes aan de nieuwe Hoppinpunten mee. Steden en gemeenten maken ook gebruik van onze ontwerprichtlijnen. Zo kunnen lokale besturen en andere wegbeheerders met minder ervaring aan de slag en vergroot de uniformiteit in het straatbeeld. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 nov 2024
Marc Colpaert | 19 okt 2024

archief