VARIA - Warme tentoonstelling in Nieuwenrode

C21

VARIA - Warme tentoonstelling in Nieuwenrode

Aankondiging_deschuyffeleer
Repro Deschuyffeleer

Van 6 tot en met 22 mei stellen beeldhouwer Amaat Hullebroeck (Schepdaal), schilder/aquarellist/etser André Bruylandt (Geraardsbergen) en schilder Julien Cochez (Tollembeek) hun werken tentoon in het gemeenschapscentrum De Oude Pastorie in Nieuwenrode (Kapelle o/d Bos). De 78-jarige Amaat Hullebroeck geeft zelf aan dat voor hem allicht zijn laatste grote tentoonstelling wordt.

Amaat Hullebroeck beeldhouwt vooral in marmer en arduin, maar werkt ook in hout en brons. Zijn beelden kan men omschrijven als abstraherend figuratief. "De meest in het oog springende kenmerken zijn de eenvoud en de gebaldheid. Die twee kenmerken van stijl, van concipiëren, zichtbaar gemaakt in een soepel in de hand gehouden beheersing van het medium, de materie, vloeien samen tot bijna klassieke beelden”, aldus een speciale vermelding van erkenning door wijlen Gijs Garré.
 
Ook Geert Van Istendael vindt de beelden van Amaat Hullebroeck alleszins ‘warm’. “Is zijn werk abstract ? Daarvoor is het te herkenbaar. Is het figuratief ? Daarvoor toont het te weinig details. En toch is er bij ieder beeld een groot herkennen. Is zijn werk sensueel ? Kan steen, kan brons sensueel zijn ? Leg er je hand op en het voelt koud aan. En toch zijn de beelden van Amaat Hullebroeck warm”, geeft de vroegere TV-journalist aan.
 
André Bruylandt of Abru zegt dat de gestalten en situaties die hij in zijn schilderijen oproept, nooit zouden uitstijgen boven een koud en levensloos academisme, indien ze niet doordrenkt waren met persoonlijke emotie. Zijn werken vallen op door hun evenwichtige composities en kleurvaardigheid. Het is er de kunstenaar niet om te doen de werkelijkheid weer te geven, maar een sfeer van menselijke warmte te creëren. De schilderijen van Andre Bruylandt zijn dan ook een weerspiegeling van alledaagse taferelen die een meerwaarde krijgen door de aandacht die de kunstenaar eraan geeft.
 
Julien Cochez werd opgeleid in Sint Lukas in Schaarbeek. “Alles heeft zijn taal en zijn dimensie… Het fel en dynamisch kleurenspel of de subtiele zachte tonaliteit, zijn een uiting van innerlijke gevoelens, van onstuimigheid en emotionele geladenheid of rust” aldus  wijlen Magda Van der Schueren  over het werk van Cochez. In zijn werk is Julien Cochez gefascineerd door zijn omgeving en het landschap.
 
De vernissage van de tentoonstelling heeft plaats op vrijdag 6 mei om 20u. Kunsthistoricus Rik Van Damme en burgemeester Leo Peeters van Kapelle-op-den-Bos leiden de opening in.
 
De toegang tot de tentoonstelling aan de Kerkstraat 24 in Nieuwenrode is gratis. Behoudens op maandag en zaterdag is de tentoonstelling alle overige dagen toegankelijk tijdens een beperkt aantal uren. Op de zondagnamiddagen zijn de kunstenaars alleszins aanwezig.
 
Ingevolge Aquafinwerken in het centrum van Nieuwenrode zijn er vanuit Meise, Grimbergen en Kapelle-op-den-Bos wegomleggingen voorzien naar het Gemeenschapscentrum.
 
Meer info bij GC De Oude Pastorie op 015/71 02 53 of  via  www.kapelle-op-den-bos.be/gemeenschapscentrum of info@gcoudepastorie.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief