GOOIK - Snelheidscontroles

C21

GOOIK - Snelheidscontroles

Gdg_snelheid
In het kader van een project rond de harmonisering van de snelheidsregimes op het grondgebied van de zes gemeenten van de politiezone Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen) werd bij wijze van proefopstelling een eerste zonale snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd in het gehucht Kwakenbeek in Gooik.
 
Heelwat sluikverkeer gebruikt de landelijke wegen in dit gehucht als verbinding met Brussel. Het invoeren van zonale snelheidsbeperkingen 50 km/u moet deze trend tegengaan en de leefbaarheid in het gehucht bevorderen. De lokale politie zal er dan ook eerstdaags starten met snelheidscontroles.
 
Aan de school aan de Ninoofsesteenweg in Vollezele werden dan ook weer de onbemande snelheidscamera's in gebruik genomen. De snelheid is er ingevolge de bebouwde kom beperkt tot 50 km/u en bij het begin en het einde van de school beperkt dynamische verkeerssignalisatie de snelheid er tot 30 km/u in de schoolzone.
 
De afgelopen maand schreef de lokale politie Pajottenland er alleszins reeds 81 bekeuringen uit voor snelheidsovertredingen. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 100 km/u.
 
De eerste vijf maanden van het jaar stelde de lokale politie Pajottenland overigens reeds 3.774 snelheidsovertredingen met de bemande en 720 overtredingen met de onbemande camera's vast.
 
Als prioriteit in het zonaal veiligheidsplan gaan de snelheidscontroles dan ook onverminderd door, temeer daar uit de verschillende bevolkingsbevragingen duidelijk blijkt dat de vraag naar snelheidscontroles blijft aanhouden.
 
En ook nog even dit. Recent werd in Pepingen aan het kruispunt Mong Blok een bestuurder geflitst door de onbemande camera aan een snelheid van 152 km/u, alwaar er maar 70 km/u mag gereden worden. De bestuurder reed hierbij ook nog het rood verkeerslicht voorbij nadat dit reeds nagenoeg 4 seconden op rood was gesprongen. De bestuurder mag zich uiteraard alleszins aan een fikse boete, en een intrekking van het rijbewijs en mogelijks ook aan andere maatregelen verwachten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief