PAJOTTENLAND - Mobiele internetklas breidt verder uit

C21

PAJOTTENLAND - Mobiele internetklas breidt verder uit

Archiduc_editiepajot_gr
 
Archiduc_editiepajotkl

Wegens het grote succes zet Arch’educ het project gewoon verder

‘De Mobiele Internetkias’ (MIK), een project van Arch’educ in samenwerking met openbare bibliotheken uit Halle-Vilvoorde, loopt gewoon door. Arch’educ wil op die manier nog meer mensen de kans geven om een computercursus te volgen in de eigen gemeente. Sommige partners verdwijnen, nieuwe partners stappen in het project.
 
‘De Mobiele Internetkias’ loopt (in deze hoedanigheid) op haar laatste benen. 13 bibliotheken uit het Pajottenland en de Noordrand (Affligem, Asse, Beersel, Galmaarden, Gooik, Lennik, Liedekerke, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Ternat, Zaventem en Zemst) hebben de laptopklas drie jaar lang gebruikt om cursussen en vormingen te organiseren. Dat levert een pak interessante gegevens op.
 
Het stelde de bibliotheken in staat om met materiële en educatieve omkadering, mensen vertrouwd te maken met pc-gebruik in de praktijk, geen gespecialiseerde cursussen maar laagdrempelige en toegankelijke cursussen om mensen op weg te helpen.
 
Leonore Declercq, stafmedewerker bij Arch’educ: “In totaal hebben een goeie 800 mensen deelgenomen aan een MIK-cursus, het waren vooral senioren. De voorbije drie jaar bestond 26 procent van het vormingsaanbod uit de cursus ‘Internet voor beginners’, de cursus ‘kennismaken met de computer’ vulde 17 procent van het aanbod. Op dat elan willen we doorgaan, we willen mensen vooral voor de eerste keer laten kennismaken met het digitale tijdperk. Bibliotheken willen we verder stimuleren om ook te experimenteren met nieuwere thema’s zoals ‘skype’, ‘blogger’, ‘kopen en verkopen op het Internet’ enzovoort.”
 
Nieuwe partners stappen in het project
 
Om ook andere mensen de kans te geven om een cursus te volgen, werkt Arch’educ voortaan samen met een aantal organisaties. Ook de bibliotheek van Herne stapt in het project.
 
“Bibliotheken kunnen voortaan ook contact opnemen met vzw het Grote Plein, Groep Intro en Centrum voor Basiseducatie — De Springplank. Zij willen, samen met Arch’educ, nadenken over een vormingsaanbod voor specifieke doelgroepen,” zegt Leonore Declercq.
 
In de bibliotheek van Herne zullen voortaan ook MIK-cursussen worden georganiseerd. Ze huurden dit jaar al een keer de laptopklas en ze zullen vanaf september als volwaardige partner deel uitmaken van het project. Er is trouwens in de gemeente heel wat vraag naar computercursusSefl, dat blijkt uit een onderzoek dat een tijdje geleden is uitgevoerd. Arch’educ zet het project zqeker voor drie jaar al verder op de rails.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief