BEVER / TOLLEMBEEK - Te pletter onder vrachtwagen

C21

BEVER / TOLLEMBEEK - Te pletter onder vrachtwagen

Ongeval_pijpestraat_trekker_bieten_25_nov_2011__5_
Ongeval Pijpestraat - © Deschuyffeleer
 
Ongeval_pijpestraat_trekker_bieten_25_nov_2011__2_
 
Ongeval_pijpestraat_trekker_bieten_25_nov_2011__6_
Ongeval Pijpestraat - © Deschuyffeleer
 
Ongeval_pijpestraat_trekker_bieten_25_nov_2011__13_
Ongeval Pijpestraat - © Deschuyffeleer
 
Ongeval_pijpestraat_trekker_bieten_25_nov_2011__8_
Ongeval Pijpestraat - © Deschuyffeleer
 

Omstreeks 7u30 is een bestuurder met zijn personenwagen ingereden op een vastgereden camion geladen met bieten in de Pijpestraat op de grensscheiding tussen Bever en Tollembeek. Als bij wonder liep de bestuurder, Bernard D. uit Bever, slechts lichte verwondingen op.

Bij het uitrijden van een losweg in de richting van het centrum van Bever en de A8 wilde de bestuurder van de trekker met oplegger van de firma Trans Carrières uit Marchienne-au-Pont absoluut vermijden in te rijden op het grasperk van een tegenoverliggende woning. Hij nam daartoe zijn bocht zo wijd mogelijk. Bij het maneuver raakte het achterstel evenwel een duiker waarbij de berm inzakte. Hierdoor kwam de camion klem te zitten en dreigde hij te kantelen. Het gevaarte kwam zo ook volledig dwars over de Pijpestraat te staan. De bestuurder van de vrachtwagen, een chauffeur met nagenoeg 30 jaar ervaring in de branche, wilde zijn collega’s even verderop in de losweg wenken om bijstand te vragen.
Amper had hij de plaats van het incident verlaten of hij hoorde een voertuig hevig remmen. Hierop volgde een doffe knal. Een bestuurder komende uit het centrum van Bever had blijkbaar de hindernis te laat opgemerkt en kon een aanrijding met de oplegger niet meer vermijden. Hij reed in op de oplegger en belandde zo met zijn voertuig ook deels in de berm. Met enige hulp van de toegesnelde vrachtwagenchauffeurs wist de bestuurder van de personenwagen zich alsnog uit zijn hachelijke positie uit zijn voertuig te bevrijden.
De chauffeur van het aanrijdende voertuig werd door de hulpdiensten afgevoerd naar het ziekenhuis in Geraadsbergen. Voor het takelen van de voertuigen diende de lading bieten in eerste instantie overgeladen. Al die tijd diende de personenwagen onder de camion te blijven steken om verder kantelen van de camion te vermijden.
De Pijpestraat, een deel van de gewestweg N 249, bleef door het ongeval urenlang voor alle verkeer afgesloten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - © Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief