HERNE - Nederlands voor Anderstaligen

C21

HERNE - Nederlands voor Anderstaligen

Dsc01741
 
Dsc01743
 
Dsc01744
 

In Herne kregen 20 cursisten een getuigschrift Nederlands voor Anderstaligen uitgereikt. Zij volgden het voorbije schooljaar met voldoening een taalcursus georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met de Gemeenschapsleergangen voor Talen en Techniek (GLTT).

In aanwezigheid van directeur Paul Mat van GLTT, burgemeester Kris Poelaert, schepen van onderwijs Marie-Louise Devrieze en een ruime delegatie van het gemeentebestuur mocht docente Line Sobry dan ook de 12 eerstejaars en de 8 tweedejaars het officieel getuigschrift overhandigen.
 
De cursisten tonen zich uitermate blij met het behaalde resultaat. De meesten willen meer en beter Nederlands leren om met hun kinderen, hun kleinkinderen en de schoolomgeving vlotter te kunnen communiceren. Ook het begrijpen en het beantwoorden van administratieve briefwisseling zonder tussenpersonen komt steevast naar voren.
 
Burgemeester Kris Poelaert mocht ook aankondigen dat het gemeentebestuur in het najaar alleszins een derde werkjaar opstart. Zo zijn ook de inwoners van Bever en Galmaarden welkom. Cursisten uit Herne die de cursus volledig doorlopen ontvangen zelfs een gemeentelijke tegemoetkoming van 30 euro.
 
“Personen die een praktische kennis van het Nederlands behoeven en slechts een heel beperkte voorkennis bezitten kunnen terecht in niveau 1. Belangstellenden die het Nederlands reeds begrijpen doch nog niet afdoend onderlegd zijn voor het voeren van een gesprek zijn welkom in niveau 2. Leergierigen die reeds afdoend een gesprek kunnen voeren doch hun kennis toch verder willen verruimen kunnen terecht in
niveau 3,” aldus een tevreden burgemeester.
 
Info : www.herne.be vanaf begin augustus of op het gemeentehuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief