GERAARDSBERGEN - Opendeurdag in het OZC Sint-Vincentius in Viane

C21

GERAARDSBERGEN - Opendeurdag in het OZC Sint-Vincentius in Viane

Opendeurdag_ozc_sint-vincentius_2
Ingezonden foto
 
Op zondag 15 mei, Dag van de Zorg, opent Ondersteunings- en Zorgcentrum Sint-Vincentius zijn deuren voor het grote publiek. De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking wil omwonenden, sympathisanten en werkzoekenden laten kennismaken met de boeiende leefwereld achter haar muren.
De laatste keer dat het centrum een opendeurdag organiseerde, is intussen alweer zes jaar geleden. “Eigenlijk wilden we in 2020 al deelnemen aan Dag van de Zorg, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten”, zegt algemeen directeur Ann Taelemans. “Dat het ergste nu achter de rug lijkt, is een extra reden om van deze editie een feest te maken. Bezoekers kunnen op eigen tempo een parcours volgen langs meer dan twintig infostanden, een blik werpen achter de schermen of meer te weten komen over onze toekomstplannen. Maar bovenal willen we onze bijzondere doelgroep in de kijker zetten.” 
Ook voor de neutrale bezoeker is er heel wat te beleven, zoals kennismaken met een onbekend stukje Viane. “De gebouwen die je aan de straatkant ziet, zijn eigenlijk maar een klein deel van onze voorziening. Bezoekers staan vaak versteld als ze het uitgestrekte terrein achter onze gevels ontdekken. Het is als een dorp in een dorp waar weinigen weet van hebben. Daar willen we op Dag van de Zorg verandering in brengen.”

Iedereen is welkom tussen 10 en 17 uur, er is gratis kinderanimatie en elke bezoeker krijgt een bedankje mee naar huis. OZC Sint-Vincentius heeft ook een afdeling in Deftinge, maar die wordt op 15 mei niet opengesteld. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief