Oud stadsmagazijn HALLE maakt plaats voor nieuwe parking

C21

Oud stadsmagazijn HALLE maakt plaats voor nieuwe parking

Scherm__afbeelding_2023-11-02_om_09
 

Het oude stadsmagazijn aan de Suikerkaai in Halle wordt eind dit jaar gesloopt. Nadien legt de aannemer een nieuwe parking aan. Die telt 157 parkeerplaatsen en ligt op wandelafstand van het centrum.
Een aannemer sloopt nog dit jaar de oude gebouwen van het stadsmagazijn op de site aan de Suikerkaai. Nadien kan dan de parking aangelegd worden. Op de nieuwe parking kunnen 157 voertuigen parkeren. 8 plaatsen reserveren we voor mensen met een beperking. Op 8 andere parkeerplaatsen laad je elektrische wagens op.
Kampeerwagens welkom 
We denken ook aan de toeristen. Wie met een kampeerwagen Halle bezoekt, vindt er een plek op 1 van de 3 voorziene plaatsen langs de Zenne. Toeristen kunnen er zelfs overnachten in hun kampeerwagen. Ze mogen er 24 uur blijven staan. Het afvalwater van de kampeerwagens wordt er in een speciale verzamelput opgevangen.
De aanleg van de parking gebeurt zo duurzaam mogelijk. Regenwater dringt er meteen in de grond door het gebruik van grasbetontegels. Die geven de parking een groener uitzicht. We planten ook bomen en struiken.
Brug over de Zenne 
Intussen onderzoeken we de mogelijkheid om een voetgangersbrug te bouwen over de Zenne vanaf de parking richting stadscentrum. Dat zou de afstand tussen het centrum en de parking verder verkleinen.
Groene parkeerzone 
Als alles volgens plan verloopt is de parking in de zomer van 2024 klaar. De parking zal in de groene parkeerzone liggen. Je betaalt er 0,50 euro per uur en vanaf het derde uur 1 euro per uur. Een dag parkeren kost er 5 euro. En op zaterdag parkeer je gratis. Als inwoner van Groot-Halle kan je een Hallekaart aankopen voor 10 euro per jaar. Met deze kaart kan je onbeperkt parkeren op parking Nederhem, de Spoorwegstraat en binnenkort ook op parking Suikerkaai. Het is dus een ideale parking voor wie graag winkelt in de stad of een dag wil doorbrengen. De sloop van het stadsmagazijn en de aanleg van de parking kost 1.351.239,33 euro inclusief btw. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief