HALLE/BEERSEL - Nieuwe kanaaltochten vanaf mei

C21

HALLE/BEERSEL - Nieuwe kanaaltochten vanaf mei

Halle_kanaaltochten
 

Vanaf de maand mei zijn er nieuwe kanaaltochten op het kanaal Brussel-Charleroi. Zo is er de stadsrondvaart in Halle, de Brabantse kanaalrondvaart vanuit Halle en Tubize tot Ittre en de kanaalomnibus tussen Beersel en Grimbergen. Deze kanaaltochten kunnen steeds gedaan worden met een wandeltocht door Halle.
Eer het zover is, is er zondag 6 april nog de vaar-, fiets en wandelhappening op het kanaal Brussel-Charleroi

Stadsrondvaart Halle

Elke woensdag is er een tocht door de Halse binnenstad en vervolgens kan men met de boot tot voor de sluis van Lembeek varen. Het vertrek is voorzien om 10 uur aan de Suikerkaai en het duurt ongeveer één uur.
Men kan ook boeken voor een lange stadsrondvaart. Het is hetzelfde traject als hierboven, maar met doorgang door de sluis van Halle. Deze tocht vertrekt om 12 uur en duurt ongeveer 90 minuten.
 
Tocht vanuit Halle en Tubize naar Ittre
Elke woensdag kan men vanuit Halle (Suikerkaai) een rondvaart maken doorheen het licht glooiend landschap op het grensgebied van Vlaams- en Waals Brabant tot de sluis van Ittre, met een versassing in de sluis van Lembeek.
In Halle vertrekt men aan de Suikerkaai om 14 uur en men is er terug rond 17.30 uur. Volwassenen betalen 8 euro en de kinderen 6 euro. Kinderen onder de 3 jaar varen gratis.
In Tubize vertrekt men aan de Pont de Clabecq om 15 uur en men is er terug rond 16.30 uur Volwassenen betalen 4 euro en kinderen ouder dan 3 jaar betalen 3 euro.
 
Kanaalomnibus
Vanaf 1 mei vertrekt er een kanaalomnibus vanuit Lot naar de Verbrande brug in Grimbergen. Er zijn stopplaatsen in Drogenbos, Anderlecht (Veeweydekaai), Anderlecht (Vaartdijk), Brussel (Beco), Brussel (Heembeekkaai), Vilvoorde (Steenkaai) en Grimbergen (Verbrande brug). Zowel in Brussel Beco als aan het eindpunt zijn er kleine stops.
Dit vaartraject wordt elke dinsdag afgelegd. Men vertrekt in Lot om 9 uur en is er terug om 17.30 uur.
Men kan de kanaalomnibus op alles stopplaatsen op- en afstappen. Vanaf de stopplaatsen is er een goede aansluiting op metro, bus of tram. Reizigers kunnen ook hun fiets mee op de boot nemen.
 
Meer info over dit en ook andere boottochten op www.rivertours.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief