BEERSEL/ HALLE - Sneeuw en gezondheidsproblemen stoppen vroegtijdig expeditie van ex-kankerpatiënten

C21

BEERSEL/ HALLE - Sneeuw en gezondheidsproblemen stoppen vroegtijdig expeditie van ex-kankerpatiënten

Circle66detailgrotefoto
 

Serge De Breucker (Dworp), ex-kankerpatiënt vertrok op 22 april met een groep lotgenoten op expeditie naar Groenland voor een expeditie van 21 dagen over het ijs. Hun doel was er de ijskap ter hoogte van de 66ste noorderbreedtecirkel over te steken. De tocht zou vij weken duren.
De weersomstandigheden en ook gezondheidsproblemen hebben er voor gezorgd dat de expeditie na tien dagen moest afgebroken worden.

Op een nacht hebben ze te kampen gehad met windsnelheden van 150 kilometer per uur en erge sneeuwstormen. Alsof dat nog niet genoeg was hebben acht van de twaalf expeditieleden een virus opgelopen. Zij kregen diaree en moesten voortdurend braken. En de slechte weersomstandigheden én het virus werkten erg op het moreel, zodat besloten werd de expeditie voortijdig af te breken. Met helikopters gaan de expeditieleden teruggebracht worden naar Groenland. In de loop van de week keren ze van daar terug naar huis.
 
De ex-kankerpatiënten wilden met hun expeditie aantonen dat het leven niet noodzakelijk eindigt na kanker. Het internationale team trotseerde koude en sneeuw en ze wilden een krachtig, positief signaal brengen. Helaas het weer en gezondheidsproblemen hebben er anders over beslist.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief