Alcoholcontroles in PZ ZENNEVALLEI vorig weekend en nu ook

C21 Css

Alcoholcontroles in PZ ZENNEVALLEI vorig weekend en nu ook

Alcoholctl__1_
 

Afgelopen weekend (16-17 en19 juni) werd er door de verkeersdienst intensief gecontroleerd op het sturen onder invloed. Zo werden er van donderdag op vrijdag drie posten en op zondag twee controleposten opgesteld. In totaal werden 7 politieambtenaren ingezet.

In de avond van 16 op 17 juni werden 314 voertuigen gecontroleerd. 15 inbreuken werden vastgesteld. Drie personen zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Aan zeven bestuurders werd een onmiddellijke inning voorgesteld voor het niet dragen van de gordel en één bestuurder voor het niet in regel zijn met de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs. 

Ook zondag werden controles gevoerd. In een eerste tijd, tussen 15.30 en 17.30 uur ging de controle door in Vlezenbeek op de Postweg. 365 bestuurders werden onderworpen aan een controle. 25 onder hen bleken iets van alcohol te hebben genuttigd en werden bijgevolg verder gecontroleerd. Na de nodige ademtesten en -analyses konden 20 onder hen hun weg zonder problemen vervolgen. Twee bestuurders waren hun rijbewijs kwijt voor drie uur, twee zagen hun rijbewijs ingehouden voor zes uur en één iemand mocht zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven voor 15 dagen omdat de bestuurder reed onder invloed van cannabis.

In een tweede tijd (19.15 tot 21.30 uur) verhuisde de controle naar Alsemberg, Brusselsesteenweg. Hier mochten 154 bestuurders in het sampling toestel blazen. Bij 18 bestuurders kleurde het toestel rood en ook zij dienden zich aan de kant te zetten voor verdere controle. 11 van de 18 mochten op zoek naar een alternatief om hun weg te vervolgen. Vijf bestuurders bliezen een resultaat tussen 0,5 en 0,8 promille en kregen een stuurverbod van 3 uur. Vijf andere bestuurders bliezen 0,8 of hoger waaronder twee zelfs meer dan 1,6 promille. Deze dienden hun rijbewijs af te geven voor een duur van 15 dagen. Tot slot bleek ook hier een bestuurder onder invloed te zijn van drugs en ook zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken.

Naast de controle op het sturen onder invloed werden er nog een onmiddellijke inning opgesteld wegens het niet dragen van de gordel en werd er een voertuig aan de kant gehouden omdat de keuring reeds meer dan twee jaar verlopen was. Eén bestuurder mag zich verantwoorden voor de politierechtbank wegens het besturen van een voertuig zonder geldig rijbewijs.

In totaal werden dus 519 bestuurders gecontroleerd. 43 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest (gelet op de positieve sampling). Zeven rijbewijzen werden ingehouden voor 3 uur, vijf voor 6 uur en twee rijbewijzen voor 15 dagen inzake alcohol en twee inzake drugs in het verkeer. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022
Marc Sluys | 01 aug 2022

archief