Slachtofferhulp nodig voor huisvesting parket Halle-Vilvoorde

C21

Slachtofferhulp nodig voor huisvesting parket Halle-Vilvoorde

Scherm__afbeelding_2023-03-23_om_13
 

Nu het er niet naar uitziet dat er snel een oplossing komt voor de huisvesting van het parket Halle-Vilvoorde op de Asphaltcosite in Asse, roept Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout op om (minstens tijdelijk) het parket op 1 deftige locatie onder te brengen in arrondissement Halle-Vilvoorde. “Sinds 2014 zit het parket op 2 aftandse locaties verspreid in Asse. Binnenkort vieren we de 10de  verjaardag van een nieuwbouwbelofte.

Echte hulp voor het parket Halle-Vilvoorde is dan ook nu nodig. Niet alleen voor de werking ervan, maar ook voor de vele medewerkers die in moeilijke en onveilige omstandigheden moeten werken.”

 

Toen het parket Halle-Vilvoorde in 2014 van start ging als gevolg van de zesde staatshervorming, werd het als noodoplossing gehuisvest in twee aparte gebouwen in Asse. De gebouwen, een vroegere rijkswachtkazerne en een oud rusthuis, voldoen echter al lang niet meer aan de hedendaagse normen. “De gebouwen zijn afgeleefd, de vergaderruimten ofwel piepklein of ontbrekend, dossiers in de gang bij gebrek aan andere plaatsen, vochtproblemen, een muizenplaag, gebrekkige beveiliging en verdachten die niet voorgeleid kunnen worden bij de procureur” aldus Tiebout.

 

Omdat de FOD Financiën een nieuwe visie op de huisvesting heeft, staat het project “on hold” en is het zelfs niet meer zeker of het er nog komt. “Met de toewijzing van een justitiehuis en een Family Justice Centre aan de Stad Halle, lijkt het mij logisch om ook daar het parket (tijdelijk) onder te brengen op een “justitie-site”, meteen ook het ideale moment om ook de politierechtbank een waardig onderkomen te geven.” stelt Tiebout.

 

“Misschien kan staatssecretaris Michel een paar dagen doorbrengen op de site in Asse. Mogelijks krijgt hij dan nieuwe inzichten en geeft hij eindelijk opdracht aan de Regie der Gebouwen om snel een degelijk onderkomen te voorzien voor het parket en haar medewerkers, daar waar dat het meeste steek houdt.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief