Discrete verkeerscontrole in ZENNEVALLEI geven mooie resultaten

C21

Discrete verkeerscontrole in ZENNEVALLEI geven mooie resultaten

Logo_zennevallei_muur_
 
De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei hield dinsdagnamiddag een controleactie waarbij optimaal gebruik gemaakt werd van anonieme voertuigen.
Er werden verspreid over het grondgebied een anonieme motorfiets en twee anonieme voertuigen ingezet, waarvan één uitgerust met ANPR-camerasysteem (automatische kentekenplaatherkenning). Om bijstand te bieden waar nodig werden ook twee niet-anonieme motorrijders ingeschakeld. 
Het effect van de ‘discrete’ controle bleef niet uit want op enkele uren werden meerdere inbreuken vastgesteld.
Drie bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Twee voor drugs in het verkeer en een voor gsm-gebruik. Die laatste betreft een beroepschauffeur die minder dan twee jaar houder is van een rijbewijs.
Daarnaast werd een voertuig getakeld wegens niet verzekerd, en zijn acht bestuurders geïntercepteerd omdat ze aan het gsm’en waren achter het stuur.
Nog eens vijftien andere bestuurders mogen zich aan een onmiddellijke inning van 174 euro (+administratieve kost) in de brievenbus verwachten omdat ze gebruik maakten van hun gsm. 
In drie voertuigen zat een kind dat de veiligheidsgordel niet of niet correct droeg. Er werden ook nog eens twee roodrijders betrapt, en tot slot werd een bestuurder betrapt die aan het rijden was zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief